Societat

Nova estructura a Ràdio Estel i ‘Catalunya Cristiana’

El cardenal Omella crea un únic òrgan per dirigir els mitjans i no inclou cap dona

El cardenal Omella, arquebisbe de Barcelona, ha aprofitat la dolentíssima situació econòmica de l’emissora Ràdio Estel i el setmanari Catalunya Cristiana, que feia anys que estaven en números vermells, per integrar definitivament els dos mitjans a l’Arquebisbat i reorganitzar la seva estructura. Ràdio Estel i Catalunya Cristiana compartien redacció i tarannà i fins ara estaven dirigits per Jaume Aymar, capellà de tendència progressista i catalanista, deixeble d’un dels impulsors dels dos mitjans, qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona, Joan Carrera, redactor d’Arrels cristianes de Catalunya. En aquesta nova etapa, Aymar ha estat relegat a director “provisional” de Catalunya Cristiana i al capdavant de Ràdio Estel hi ha posat el periodista Toni Hervás, fins ara a l’equip de comunicació de l’Arquebisbat, que dirigeix Ramon Ollé, expresident d’Epson Ibérica.

El cardenal Joan Josep Omella ha unificat les dues fundacions que, fins ara, dirigien aquests dos mitjans –la Fundació Missatge Humà i Cristià (que era al darrere de Ràdio Estel) i la Fundació Catalunya Cristiana per a l’Evangelització i la Cultura (al darrere de Catalunya Cristiana)– i ha creat un únic òrgan. Aquest està format, segons l’Arquebisbat, “per un únic grup de persones en el qual hi ha preveres i laics, vinculats al món de la comunicació”. No hi ha cap dona.

En una nota de premsa s’explicita qui seran els membres del nou patronat: Gaspar Coderch, ecònom de l’Arquebisbat (i exdirectiu d’Epson); Ramon Batlle, viceecònom; Josep Caminal, exdirector del Gran Teatre del Liceu i exdirector general de presidència del Grup Godó; Jordi Casoliva, director de COPE Catalunya, i Borja García-Nieto, exconseller d’Antena 3, Sogecable, expresident del Círculo Ecuestre i ara vinculat a 8TV. També hi seran Bernat Juliol –responsable de comunicació de l’abadia de Montserrat, un nom que dona una imatge de contrapès–, Aymar i Hervás. Alguns capellans i fidels de base van lamentar ahir a les xarxes socials no només que no hi hagi cap dona, sinó “els homes triats” i el canvi de tarannà que això suposarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona