Societat

Totes les llars d’avis, sense brots de Covid

Només hi ha 17 geriàtrics amb algun ancià malalt lleu

No hi ha cap residència qualificada de color vermell per primer cop en 16 mesos

La totalitat de les 1.033 residències geriàtriques catalanes estan ja lliures de brots actius de la Covid-19, i cap està classificada en color vermell (la pitjor situació) per primera vegada des de l’inici de l’epidèmia, fa 16 mesos. Les dues residències de la regió sanitària Metropolitana Sud que la setmana passada encara tenien brots actius i estaven en vermell han aconseguit controlar-los i superar-los.

El Departament de Salut va confirmar ahir que encara hi ha 17 geriàtrics (1,6% del total) que tenen algun ancià contagiat i estan en situació taronja, tot i que ja no són brots i sí casos aïllats controlats, i la majoria estan en situació lleu, gràcies a la vacunació. La gran majoria, 1.016 residències (98,4%), estan en situació verda i lliures del virus.

Salut classifica les residències –en les quals viuen aproximadament unes 55.000 persones– per colors: vermell per a les que encara no han controlat l’epidèmia, taronja per a les que tenen casos confirmats però que estan en fase d’estabilització, i verd per a les que no tenen cap contagiat.

Les residències geriàtriques, que en la primera etapa de la pandèmia encara no depenien de Salut sinó de la conselleria de Treball, Afers Socials i Família, han estat les més afectades per la pandèmia, amb una alta mortalitat entre els seus usuaris. Fins avui han mort a les residències catalanes 4.564 persones per Covid. Cap ho ha fet en l’última setmana. En aquestes xifres no s’hi compten els residents que han mort en hospitals o en centres sociosanitaris.

Avui dia el 100% de les persones més grans de 80 anys a Catalunya estan vacunades. També ho estan el 95% de les que tenen entre 70 i 79 anys, i més del 80% de les que tenen entre 60 i 69 anys.

LA XIFRA

4.564
persones
d’edat avançada han mort en una residència durant els 16 mesos que fa que dura la pandèmia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva