Societat

Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Inuncat per les fortes pluges que encara s’esperen

Durant les darreres hores el 112 ha rebut 180 trucades i s’han generat 127 expedients, sobretot a Reus i Cambrils

El Pla Inuncat s’ha activat per la previsió de fortes pluges a la meitat de Catalunya 

Protecció Civil de la Generalitat ha anunciat que manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya, Inuncat, per les fortes pluges que encara s’esperen aquest dijous a Catalunya.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins a les nou de la nit s’esperen precipitacions que poden superar els 40 mil·límetres en 30 minuts a la Catalunya Central i amb menys intensitat a la resta del territori, excepte el terç nord-est de Catalunya. Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta, localment de pedra i de ratxes fortes de vent. A banda, localment hi podrà haver fenòmens de temps violent.

Durant les darreres hores el 112 ha rebut 180 trucades i s’han generat 127 expedients, concentrats sobretot als municipis de Reus i Cambrils.

Alguns dels registres destacats de pluja, segons l’SMC, han tingut lloc a Alcanar (Montsià), on han caigut 47,5 litres de pluja per metre quadrat en mitja hora; a Vinyols i els Arcs (Baix Camp), amb 47,2 litres; a Camarasa (Noguera), amb 44,2; a Riudecanyes (Baix Camp), amb 43,1, o a Aldover (Baix Ebre), amb 40,1.

Les principals incidències que han hagut de resoldre els serveis d’emergències al llarg del dia d’avui han estat per acumulacions d’aigua importants i també a causa del fort vent.

A banda de les caigudes d’arbres i branques, els Bombers indiquen que també s’ha hagut d’actuar en algunes petites inundacions de baixos.

Al matí, Protecció Civil de la Generalitat havia activat en fase d’alerta el pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya, l’Inuncat, davant la previsió de fortes pluges aquest dijous a la meitat oest de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya havia previst que durant el dia d’avui les precipitacions podrien superar els 20 l/m

2
en 30 minuts a les comarques de les demarcacions de Terres de l’Ebre, Tarragona, Lleida, Catalunya Central i Alt Pirineu i Aran. 

A més, l’avís de Protecció Civil de la Generalitat advertia la població que els ruixats podrien anar acompanyats de tempesta, i localment de calamarsa o pedra i de ratxes fortes de vent. 

Davant aquesta previsió, Protecció Civil recomanava molta precaució en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure. 

A més, l’avís instava a evitar aparcar vehicles en rieres o punts subterranis inundables, i a no travessar rius o torrents si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen les intensitats i acumulacions més importants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona