Societat

El Maresme obrirà les platges per Sant Joan i reforçarà la vigilància per evitar aglomeracions

A Mataró es restringirà la circulació al passeig marítim i tres pobles prohibeixen explícitament les fogueres

La quinzena de municipis de costa de la comarca del Maresme mantindran les platges obertes durant la revetlla de Sant Joan. La decisió a l’extrem nord de Barcelona contrasta amb la dels municipis del sud, després que al Baix Llobregat i al Garraf l’opció per aquest Sant Joan hagi estat la de tancar l’accés al litoral per precaució. Com en un Sant Joan convencional, al Maresme els ajuntaments reforçaran la seguretat a les platges, sobretot per evitar aglomeracions, com marca el Procicat. A Mataró, per exemple, es restringirà l’accés al passeig marítim. També hi ha municipis que prohibeixen explícitament les fogueres, com són Cabrera de Mar, Canet de Mar i Caldes d’Estrac.

La capital de comarca justifica la decisió per la situació epidemiològica a la ciutat, on el risc de rebrot és moderat des de setmanes. Igualment, però, per tal d’evitar problemes greus de seguretat i convivència, la Policia Local prepara un dispositiu específic de vigilància i es restringirà la circulació de vehicles pel passeig marítim.

Al nord de la comarca, Calella confia al sistema informàtic estrenat l’any passat per controlar l’aforament a les platges, també durant la revetlla. A més, hi haurà controls policial i s’ha activat un reforç de personal municipal per donar suport als agents. També tindran la platja oberta Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Santa Susanna.

Per sota de Calella, a Sant Pol de Mar, Canet de Mar i Arenys de Mar la decisió és la mateixa. L’Ajuntament d’Arenys de Mar explica que la Policia Local controlarà usos indeguts de l’espai, com la realització de barbacoes o ‘botellons’, mentre que Canet de Mar és un dels tres municipis que explicita la prohibició de fer fogueres.

A les conegudes com a ‘tres viles’, Sant Vicenç de Montalt prohibeix menjar i beure a la platja, tot i que sí que autoritza el llançament de petards en aquest espai. A Caldes d’Estrac es prohibeixen les fogueres i la Policia Local reforçarà la vigilància al front marítim. També obrirà les seves platges per a la revetlla Sant Andreu de Llavaneres.

Al Baix Maresme, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Cabrera de Mar i el Masnou han consensuat conjuntament l’obertura de les platges. Cabrera de Mar és un dels municipis que prohibeix també les fogueres en aquest espai i des del Masnou avisen que la Policia Local actuarà si s’observen zones d’aglomeració excessiva de persones.

Finalment, Montgat encara no ha pres una decisió definitiva. És l’únic municipi costaner del Maresme que forma part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, però el consistori no es posiciona sobre si seguirà o no la directriu de l’AMB d’obrir la platja. La manca d’efectius policials i la proximitat a grans ciutats com Badalona va dubtar els responsables polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona