Societat

Es desencalla el centre d’animals del Gironès

Guanyem Girona facilitarà que es faci als terrenys sota el cementiri nou després d’incloure-hi mesures socials

La construcció del futur centre d’animals de companyia del Gironès, que va quedar frenada en el ple de Girona del mes de maig, es desencallarà en el ple de la capital gironina previst per dimarts de la setmana que ve, segons va anunciar ahir Guanyem Girona, que ha arribat a un acord amb el govern de la ciutat per introduir-hi un programa d’inclusió social.

Fa dos mesos tots els grups de l’oposició van abstenir-se en la votació de la delegació de la competència al Consell Comarcal del Gironès que havia de fer possible el futur centre, tot i admetre’n la necessitat, perquè van dir que tenien “seriosos dubtes” sobre els terrenys escollits pel consistori, sota el cementiri nou, i la manca de contrapartides socials o laborals o per a la zona. També van criticar la falta de temps que havien tingut per debatre la proposta, ja que van assenyalar que se’ls havia presentat feia poc.

Guanyem va anunciar ahir que, després de negociar-ho, donarà llum verd a la construcció del nou centre després que el govern de Girona hagi acceptat les seves propostes de millora. En concret, la regidora Laia Pèlach va explicar que la principal condició per donar-hi suport ha estat que el govern ha acceptat la iniciativa de Guanyem per executar programes de promoció econòmica i d’inclusió social vinculats amb l’activitat del centre com podrien ser teràpies amb animals, projectes d’inserció laboral, formacions o voluntariats: “És important que els nous serveis i equipaments públics tinguin una mirada social. Pensem també que un centre d’acollida d’animals és una oportunitat per fer programes que millorin la vida de col·lectius molt diversos donant sentit a la nova ubicació i per això creiem que les nostres propostes milloren considerablement el futur centre.”

LA FRASE

Pensem que és una oportunitat per fer programes que millorin la vida de diversos col·lectius
Laia Pèlach
regidora de guanyem girona

LA DATA

27.07.21
és el dia
que se celebrarà el pròxim ple municipal de Girona i es donarà llum verd a la delegació al Consell Comarcal.

Un servei que ara només hi ha a Girona

Fa anys que els municipis del Gironès i el Consell Comarcal treballen en la idea de crear un centre d’acollida d’animals en l’àmbit comarcal. El regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, va dir en el ple de maig que el conveni era fruit del treball de tres anys.

Girona, que és l’únic municipi de la comarca del Gironès que té gossera, va externalitzar el servei l’abril del 2018 i des de llavors la gossera es va traslladar de les instal·lacions municipals de Mas Xirgu a la residència canina La Devesa, a Domeny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia