Societat

Entren a presó els dos majors d’edat detinguts per l’atac homòfob a dues parelles al Somorrostro de Barcelona

El menor detingut ha passat a la fiscalia de menors i els Mossos segueixen buscant el quart agressor

Els dos homes de 26 i 22 anys detinguts com a presumptes autors de l’agressió homòfoba contra dues parelles a la platja del Somorrostro de Barcelona el dissabte 29 de maig han ingressat a la presó aquest divendres. El tercer detingut, un noi de 17 anys, ha passat a la fiscalia de menors, mentre els Mossos d’Esquadra segueixen buscant una quarta persona que hauria participat en els fets. El detingut de 26 anys té dos antecedents per delictes contra el patrimoni i lesions i se li atribueix la puntada de peu a la cara que va deixar inconscient una de les víctimes que va haver de ser ingressada en un hospital per ser intervinguda quirúrgicament.

Els fets van passar el dissabte 29 de maig a les 23 hores, quan un grup de joves que estaven estirats a la sorra de la platja van ser brutalment agredits per quatre persones. La Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació s’ha encarregat de la investigació.

Segons els testimonis l’agressió va ser “totalment gratuïta” i “sense que prèviament hi hagués cap discussió o amenaça”, segons van informar dimecres els Mossos d’Esquadra. L’atac es va focalitzar en dues parelles homosexuals que estaven al costat d’una tercera parella, heterosexual, que no va ser agredida.

A conseqüència de l’acció, una de les víctimes va patir lesions greus a la cara i el van deixar inconscient a la sorra. La denúncia de les víctimes, les declaracions dels testimonis que van presenciar els fets i la recollida de les imatges que van captar l’agressió ha estat fonamental per a la investigació que va culminar dimecres amb les tres detencions.

Les tres persones detingudes no tenen vincles familiars directes entre ells i són de nacionalitat espanyola. Es descarta que formin part de grups extremistes violents que promoguin aquest tipus d’accions.

Aquesta és la primera investigació duta a terme per la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació que ha entrat en funcionament a principis d’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona