Societat

Quim Casellas, a l’Espai del Peix de Palamós

Farà demostracions culinàries per donar a conèixer varietats de peix

El xef Quim Casellas i el seu equip es faran càrrec de les demostracions culinàries que es programin a l’Espai del Peix, coincidint principalment amb els divendres i dissabtes, i ho faran donant a conèixer les espècies, les tècniques de pesca amb què s’han pescat i les receptes que el xef ha triat per a cada ocasió. Per fer-ho se servirà d’alguns dels plats tradicionals, però també de la seva visió de la cuina, plena de maridatges, de colors i sabors.

La col·laboració entre l’Espai del Peix i el reconegut xef empordanès Quim Casellas continua ben activa, i en aquest treball conjunt s’ha posat en marxa una nova proposta mitjançant la qual el cuiner, amb una estrella Michelin i propietari del restaurant Casamar, de Llafranc, conduirà demostracions culinàries que es programin a l’Espai del Peix durant aquest estiu.

L’objectiu és acostar a la ciutadania el peix fresc desembarcat als ports de la Costa Brava, i la seva qualitat, i per tal d’aconseguir-ho treballarà amb receptes de sempre però també amb un punt de vista propi. La cuina de Quim Casellas destaca pel fet d’utilitzar productes de proximitat i evidentment el peix o el marisc del litoral gironí no falta mai en les seves propostes gastronòmiques.

Les demostracions culinàries son activitats de degustació de plats a base de peix fresc, acompanyades per vi de les caves Peralada i cervesa Inedit Damm. Durant els mesos de juliol i agost, l’Espai del Peix dedica els divendres a la Cuina marinera, amb quatre plats; i els dissabtes programa la Nit dels sentits, amb cinc plats.Els tiquets es poden adquirir a la plataforma de venda en línia del museu de la pesca. Amb aquesta col·laboració l’Espai del Peix vol demostrar com totes les espècies desembarcades i comercialitzades als ports pesquers poden arribar als consumidors, sempre que estiguin tractades de la manera adequada i que el preu no pot ser un escull per a ser conegudes i consumides.L’Espai del Peix, aquest any compleix 10 anys com a centre de referència de la cultura del peix fresc desembarcat al port de Palamós. Amb ell el Museu de la Pesca, apropa el peix a diferents públics, tant els escolars, com els familiars i turistes, posant èmfasi a les espècies amb un baix cost que arriba a les llotges de la Costa Brava.Les activitats de l’Espai del Peix s’ha reiniciat tan bon punt s’ha reprès també l’activitat de la restauració, amb aforament limitat i amb les mesures preceptives pertinents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA