Societat

Festes majors, amb control i restriccions

Les prevencions per la Covid coarten els programes i la seguretat preval

Activitat festiva a múltiples pobles

La majoria de festes majors del país s’agrupen any rere any al voltant de la Mare de Déu d’Agost. Aquest 2021 cau en diumenge, però aquest cop és diferent, no per això, sinó per la situació, que no té res a veure amb la normalitat. Les restriccions per la Covid coarten els programes i la seguretat sanitària preval per damunt d’altres desitjos. Els pobles del litoralsón ara plens a vessar d’estiuejants i les carreteres de la costa, atapeïdes. A les comarques gironines, són diversos els exemples de normalitat Covid: diversió mesurada, crides controlades i accessos restringits.

A la Bisbal ahir a la tarda es va trencar el càntir, la tradició que dona el tret de sortida a la festa major. Durant el dia hi va haver la cursa americana, el toc de campanes i, al vespre, el concert del Cor Carreras Dagàs a la plaça del castell i, a la Rigotaverna, l’actuació de Morena i El Pony Pisador. Dels actes d’avui destaquen el Ball de l’Àliga amb el passeig de lluïment (13 h), el concert de música clàssica a la placeta del Convent, la Tronada, la festa de la Promenada i el concert d’El Último Veneno i Kharlos Selektah Dj, a l’escenari dels Voltors.

Les festes d’agost a Banyoles van entretenir petits i grans ahir. Tot i haver-se anul·lat algun dels espectacles previstos, ahir hi va haver festival folklòric, espectacles per a nens, música clàssica, sardanes i dos concerts a la Muralla.

Tant a Platja d’Aro com a Roses, les festes s’acaben aquest cap de setmana. A la població del Baix Empordà, s’hauran celebrat aquests dies una trentena d’activitats adaptades a les circumstàncies actuals: majoritàriament a l’aire lliure, amb aforament limitat o reserva prèvia d’entrada. A l’Espai Masia Bas, amb un aforament de 500 persones, s’hi han anat fent els actes de format més gran. A Roses es tanca també avui la festa major. Han estat un seguit d’actes entre el dia 6 i avui, diumenge. Havien de cloure la festa uns focs artificials, però la prudència ha aconsellat que se suspenguessin.

LA DATA

18.8.21
Festa de la Bisbal.
Els actes de la festa bisbalenca s’allargaran fins aquest dimecres vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA