Societat

A l’escola Cervantes hi plou cada dia

Els patis d’onze centres escolars de Barcelona s’han preparat per donar frescor als ciutadans amb espais d’aigua i d’ombra

L’escassa ocupació d’alguns refugis climàtics evidencia la necessitat de fer-ne més promoció

Un dels somnis de la humanitat és dominar la pluja. Fer ploure quan i on convingui, amb la justa mesura, ni poc ni massa, per regar, alimentar la terra, refrescar l’ambient. A Barcelona, el projecte de convertir alguns patis d’escola en refugis climàtics sembla que ha permès fer un pas endavant en l’objectiu de fer realitat aquesta quimera.

Sense anar més lluny, al pati de l’escola Cervantes, amb entrada pel carrer de Sant Pere Mitjà, hi plou a discreció i a gust del consumidor. Al costat mateix de l’entrada hi ha fixat un artefacte que recorda l’esquelet d’un paraigua d’on, de la part superior, en surt aigua vaporitzada sempre que es prem un botó que hi ha a la base de l’estructura. Aleshores, una pluja fina es dissemina per l’espai deixant una agradable sensació de frescor als que s’hi posen a sota.

Aquest és l’element principal del refugi climàtic de l’escola Cervantes obert a tothom cada dia de les 11 del matí a les 2 de la tarda, com passa també en deu patis més de deu escoles de la ciutat, un per cada districte, que s’ofereixen en horari de matí o tarda –millor consultar-ho– durant aquests mesos d’estiu i calor intensa.

Tot i l’atracció de l’oferta, el pati del Cervantes no és gaire freqüentat. Ahir la matí hi va passar només una família que després de jugar una mica sota la pols d’aigua va marxar. Al lloc hi paren també, de tant en tant, turistes, d’aquests intrèpids que fiquen el nas pertot arreu i en descobrir la dutxa no dubten a fer-la servir.

L’espai és vigilat per dues persones, en Fraume i la Loli, que han estat en altres patis d’escola oberts als ciutadans que tenen més èxit. “Caldria fer-ne més promoció”, reflexiona en Fraume encertadament. Per si serveix d’alguna cosa, l’experiència de pluja fina del Cervantes és un bon antídot contra la calor. Només cal anar-hi i prémer un botó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona