Societat

Societat

Una cançó de l’estiu olotina

Gent gran usuària de la piscina municipal reclama, amb una cançó que han penjat a YouTube, que es cobreixi la instal·lació per poder-ne gaudir tot l’any

El que demanen ja està previst que s’executi a curt termini

  • Un moment de l’actuació reivindicativa penjada a YouTube EL PUNT AVUI.
  • VÍDEO: La cançó reivindicativa

Gent gran usuària de la piscina municipal d’Olot demanen a l’Ajuntament que construeixi uns piscina coberta per així poder fer servir les instal·lacions tot l’any, ja que actualment són a l’aire lliure. La petició no tindria gaire importància –ja hi ha un projecte en marxa, que aquest grup d’usuaris deu ignorar– si no fos perquè, conscients dels formats mediàtics més efectius, van decidir presentar-la amb una actuació musical que van penjar a YouTube i des de fa uns dies circula per les xarxes socials.

Unes quaranta persones, majoritàriament dones, i totes de 60 anys en amunt, apareixen a la pantalla en formació de coral, cobertes amb una samarreta blanca. A les mans, el paper amb la lletra. Un home, en el rol de director, mira de coordinar-los. Canten a cappella una tonada que recorda la de Sixteen Tons (16 tones), un tema que va ser popular quan els i les cantaires eren molt joves. “Vivim a la Garrotxa, a la ciutat d’Olot. / Tenim una piscina que fa molt de goig. / Llàstima que sigui només per a l’estiu. / Al juliol i a l’agost i després al riu.”

Unes quantes dones són a primera fila, assegudes, segurament degut a la seva condició física. De fet, la majoria dels banyistes de la seva edat que acudeixen regularment a la piscina (a aquesta o a les altres instal·lacions d’aigua de la ciutat, al CN Olot) ho fan per recomanació mèdica i per practicar-hi uns exercicis terapèutics. Aquest ús de la piscina el recorden a la cançó: “No tenim uns cossos de model Chanel. / Hem criat els fills i cuidem dels nets. / Els metges ens diuen que ens hem de cuidar / i l’aigua és teràpia i dona benestar.” En la tercera i darrera estrofa, la petició: “Agraïm tot el que ens poden a l’abast / monitors trempats, guies d’activitats. / El que demanem per nombre d’habitants / piscina coberta i municipal.”

“La reflexió que fem cada any –expliquen els protagonistes un cop finalitzada l’actuació reivindicativa– és que no entenem que Olot, capital de comarca i amb un nombre molt important d’habitants, no tingui una piscina coberta i municipal que no podem definir com a luxe ja que es recomana a molta gent per qüestions de salut.”

La iniciativa ha sorprès l’equip de govern perquè el que es demana ja està previst. Es disposa d’un avantprojecte que inclou dues piscines climatitzades, uns vestidors i altres espais en un bloc de nova planta. A l’exterior, se suprimiran les piscines més petites i es mantindran la gran i la lúdica. No hi ha projecte executiu (s’estan fent els tràmits del concurs), però es calcula que costarà uns 3 milions d’euros. Si no hagués estat per la pandèmia, s’hauria executat aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Catalunya, la tercera comunitat amb més trucades al 024, l’atenció a la conducta suïcida

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona tindrà 47 destinacions aquest estiu

VILOBÍ D’ONYAR
Economia

Les glaçades tardanes provoquen la pèrdua de la producció de poma de muntanya

Sant Llorenç de Morunys

En funcionament les càmeres a set pobles garrotxins per evitar robatoris

olot
LLANARS

La central hidràulica torna a funcionar després de quatre mesos d’aturada

LLANARS

Malvivint de nou al ras

Badalona
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Una comunitat universitària a Girona