Societat

Fecasarm demana habilitar les farmàcies “de forma urgent” per generar certificats Covid

La patronal de l’oci nocturn recorda que hi ha col·lectius que no poden accedir al document ni, per tant, als locals

El sector celebra la "reobertura definitiva" dels locals i demana que no hi hagi "passes enrere"

La Federació Catalana d’Associacions de Restauració i Musicals (Fecasarm), al costat de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (Fefac), ha demanat al departament de Salut que habiliti les farmàcies “de forma urgent” per generar certificats Covid digitals.

La patronal de l’oci nocturn ha fet aquesta petició hores abans de la reobertura de l’interior dels locals després de mesos de tancament a causa de la pandèmia de la Covid-19. Aquest dijous, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat que per accedir als locals calgui ensenyar el certificat Covid.

Fecasarm alerta, però, que hi ha diferents col·lectius que no podran rebre documents que acreditin el seu estat d’immunitat a través del web verificacovid.gencat.cat, que és el que s’utilitza a les entrades dels locals d’oci nocturn per certificar que la persona pot accedir al recinte.

Per això reclamen que les farmàcies puguin fer tests de diagnòstic que permetin l’obtenció del certificat Covid. La patronal recorda que es tracta d’una opció “comuna” a la Unió Europea i a algunes Comunitats Autònomes de l’Estat, com ara l’Aragó.

L’organització ha apuntat avui que en l’última trobada que van tenir amb la Generalitat “no quedava clar que es pogués accedir als locals amb un test previ d’antígens realitzat ad hoc”.

Les patronals d'oci nocturn celebren la “reobertura definitiva” i no volen “passes enrere”

Agències

Les patronals d’oci nocturn han celebrat l’aval del TSJC a l’obertura “tan desitjada i esperada” de sales de festes i discoteques a partir d’aquesta mateixa nit.

“Ja és una realitat que l’oci nocturn legal en espais interiors s’activa de nou a Catalunya”, ha destacat Fecasarm en un comunicat. De la seva banda, Fecalon ha valorat “positivament” que s’hagi permès “per fi la reobertura després de 18 mesos” de tancament i ha recordat els beneficis “emocionals” que aportarà.

Les organitzacions calculen que només un 40% de les discoteques obriran aquesta nit pel poc marge de temps, però preveuen que a partir de divendres ho facin el 70% dels locals.

La decisió del TSJC avala a grans trets la reobertura de discoteques en espais interiors amb el seu horari habitual de tancament i amb pista de ball, però el sector demana ara que es concreti com es durà a terme. Els empresaris estan a l’espera que el decret del govern aclareixi els “aspectes tècnics” del protocol, com ara la verificació del codi QR del certificat Covid o l’accés al local amb testos d’antígens.

Fecasarm recorda que queda pendent la celebració d’una reunió tècnica per resoldre dubtes sobre l’accés als locals però no tenen constància “de cap convocatòria al respecte”.

Pel que fa a l’obligatorietat de portar mascareta, el sector demana que el redactat del decret indiqui que la responsabilitat dels empresaris quedarà limitada a recordar a través de cartelleria i insistir en l’obligatorietat de dur-la mentre no s’estigui consumint, “per evitar sancions i la criminalització del sector”.

Fecalon afegeix que el decret també ha de puntualitzar quin serà l’aforament dels locals i demana que sigui del 80% aquesta setmana i del 100% a partir de la vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva