Societat

Rosa Bonal i Rigau

Quan tenia dotze anys va deixar els estudis per anar a vendre amb la seva mare, primer a la Rambla i més endavant a la plaça del mercat. Més de cinquanta anys de servei a la ciutat de Girona

1 2 3 4 5

«Quan tenia deu anys ja anava a vendre amb la mare», explicava la Rosa Bonal a Pere Madrenys el 1986. «I als dotze anys vaig plegar d’anar a estudi per fer la parada cada dia», afegia. Més de cinquanta anys al peu del canó, primer a la Rambla, l’any que es va proclamar la República, i, després de la guerra, a la plaça del mercat acabada de construir. Mig segle que la va convertir en una persona molt popular a la ciutat de Girona.

La calor de l’estiu i el fred de l’hivern marcaven els records de la parada del davant de can Noranta. Treballaven fins i tot els diumenges, almenys fins al migdia, quan els «senyors» sortien a passejar i els municipals els feien fora. Al començament, la plaça del mercat semblava lluny del centre de Girona i alguns venedors, com el seu pare, no hi volien anar. La gent estava acostumada a trobar-ho tot a la Rambla i va caldre un període d’adaptació. Rosa Bonal va morir el 14 de novembre del 2002, als 81 anys. Era vídua de Pere Hugas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia