Societat

El turisme de la Garrotxa vol ser més sostenible

El Consell Comarcal n’elabora un projecte valorat en 8,4 milions d’euros

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha presentat a la convocatòria dels fons europeus Next Generation un gran projecte per canviar els hàbits de mobilitat dels turistes que visiten aquest territori, fomentant l’ús de vehicles alternatius al cotxe privat. Paral·lelament, es pretén impulsar l’eficiència energètica i desplegar la digitalització en la gestió. El cost total és de 8,4 milions d’euros.

Titulat La Garrotxa soft & smart county. Destinació turística sostenibles i intel·ligent, i elaborat per Turisme Garrotxa , inclou 18 accions repartides en quatre eixos principals. El més costós (3,2 milions) es refereix a una “transició verda” i se centra en la gestió dels visitants en els espais naturals i inclou, entre altres mesures, la restauració de determinades zones i la consolidació i l’ampliació de la xarxa de camins no motoritzats. A la “millora de l’eficiència energètica” s’hi destinen 2,3 milions. S’hi preveu, per exemple, la creació d’aparcaments dissuasius. En l’àmbit de “competitivitat” hi ha accions valorades en 1,8 milions. Tracten, entre altres aspectes, de la millora dels centres històrics i dels equipaments d’acollida turística. Finalment, pel que fa a “transició digital” (dotat amb un milió), es preveu la creació i la comunicació de continguts digitals i per a la plataforma d’“intel·ligència turística” Garrotxa Smart County.

Mig milió de visitants anuals

Es calcula que la Garrotxa rep cada any aproximadament mig milió de visitants, majoritàriament procedents de l’àrea metropolitana barcelonina. El fet que en determinades èpoques de l’any hi hagi una concentració de turistes molt alta en determinats punts (la Fageda d’en Jordà, Sadernes-Sant Aniol o els gorgs de les Planes d’Hostoles, per exemple) ha obligat les administracions locals i el Parc Natural de la Zona Volcànica a limitar aforaments i fer pagar per aparcar, unes mesures inèdites fins fa un parell d’anys. El projecte elaborat per Turisme Garrotxa vol que es creï l’hàbit de prescindir de desplaçaments innecessaris i, si es fan, fer servir el transport públic, vehicle elèctric, bicicleta o, sempre que es pugui, anar a peu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona