Societat

56 habitants de la nau de Badalona van a una pensió

A hores d’ara, ha quedat completament desmantellat el campament que van instal·lar alguns dels ocupants

Un total de 56 persones subsaharianes que durant molts mesos havien viscut en una nau abandonada del barri del Gorg, a Badalona, han acceptat la proposta del consistori d’instal·lar-se provisionalment en una pensió del municipi. La majoria hi són des del passat 13 de gener, quan es va produir la intervenció dels Mossos d’Esquadra per buidar l’espai, i alguns s’hi han sumat les darreres hores, provinents del campament que es va aixecar a pocs metres de la nau. També hi ha habitants de la vella construcció a qui s’ha perdut la pista.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Badalona ha desmantellat completament les tendes de campanya que, des del passat dia 13, hi havia instal·lades a la plaça Cotonifici. La solució de viure en una pensió és de caràcter temporal i expira en tres mesos, a partir de la data del desnonament. El regidor de Protecció a les Persones, David Torrents (JxCat), ha explicat que des del consistori se segueix negociant en totes les direccions possibles per mirar de buscar una sortida al problema. Torrents confia que la Sareb s’avingui a cedir pisos a la ciutat per poder destinar-los als col·lectius més vulnerables, però ni tan sols si l’objectiu arriba a bon port es podrà resoldre una qüestió tan complicada, atès que Badalona té una gran bossa de persones esperant un habitatge social i, en canvi, no disposa d’un sol pis d’emergència.

LA XIFRA

56
persones
que vivien a la nau desallotjada del Gorg han acceptat, finalment, viure en un alberg durant tres mesos.

LA DATA

13.01.2022
Es va desallotjar
la nau, amb una àmplia presència d’unitats antidisturbis.

Tensió per una carpa de Vox

Alguns integrants de Vox van instal·lar, ahir, una carpa a la plaça Cotonifici, el lloc on, només unes hores abans, encara restaven algunes tendes de campanya en què vivien alguns dels desallotjats de la nau del barri del Gorg. La presència de la formació d’extrema dreta va concentrar uns quants manifestants antifeixistes que no es van poder acostar fins a la carpa per l’ampli desplegament policial. Els Mossos d’Esquadra van intervenir puntualment per separar els dos grups de concentrats i es van viure moments de tensió quan els agents van fer servir la força per barrar el pas als antifeixistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia