Societat

Un enderroc parcial, inici de la seu de la policia de Girona

L’associació de veïns de Santa Eugènia destaca el valor simbòlic de Can Borrassó en l’imaginari col·lectiu

L’equipament estarà a punt d’aquí a un any i també atendrà Sant Narcís i Can Gibert

Una resposta de Junts a una pregunta de Guanyem en el ple de dilluns va donar oficialitat a l’inici de les obres de la comissaria de policia de Santa Eugènia, que també donarà servei als veïns de Can Gibert i de Sant Narcís. L’enderroc parcial de Can Borrassó és el punt d’arrencada de la segona seu de la Policia Municipal de Girona [vegeu peça].

Els treballs haurien de contribuir a millorar la seguretat veïnal de Santa Eugènia. Això almenys és el que desitgen els seus residents. Ahir al vespre l’associació veïnal del barri va donar el seu punt de vista sobre l’inici de les obres i el valor simbòlic del mas en “el paisatge hortolà de Girona [i el vell municipi de Santa Eugènia de Ter]”, segons van escriure en un comunicat. El text no dona gaire valor a “l’interès arquitectònic” del mas.

El president de l’associació de veïns de Santa Eugènia, Reinald Roca, confia que es mantindran la façana sud (la principal, a la imatge) i la façana oest, la que dona a la plaça, i més propera a Salt, tal com els van explicar. Roca va recordar que l’any passat els responsables municipals ja van exposar els detalls de l’obra. El president eugenienc admet que haurien volgut participar en la decisió de la ubicació, però diu que el barri necessita la comissaria.

Gairebé 800.000 euros

El 14 juliol de l’any passat, l’equip de govern, representat per l’alcaldessa, Marta Madrenas, i els regidors Lluís Martí i Eduard Berloso –tots de tres de Junts–, va exposar els grans eixos de la comissaria, que estarà oberta les 24 hores el dia i els 365 dies a l’any. La inversió de la comissaria, a tocar del parc Núria Terés, és de 799.714,85 euros i hauria d’estar enllestida el febrer del 2023.

LA XIFRA

1
mes
durarà la demolició parcial de Can Borrassó, el mas de Santa Eugènia que serà la seu de la comissaria policial.

Demolicions, moviment i estructura

El projecte municipal preveu un any d’obres, amb un primer mes de demolició –gairebé total– del mas, el moviment de terres i espai per fer els fonaments i la futura estructura. El mas mantindrà, sencera, una de les quatre parets i es combinarà amb el vidre en la imatge exterior. El consistori va comprar a la família Masó el mas l’any 2019 amb l’objectiu, expressat per la mateix alcaldessa Madrenas, de fer-hi una comissaria. La seu policial acompanyarà la comissaria central, a la placeta Jaume Curbet i Hereu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre