Societat

La volta en carro transita per la comarca dels Serrans

Més de trenta persones fan el recorregut i són rebudes amb expectació pels habitants dels pobles per allà on passen.

Fins dissabte 28 d'agost, una trentena de persones de l'Associació Amics del Carro, mostren la seua estima per les haques, els cavalls i els carruatges, mitjançant l'itinerari que han decidit fer enguany per la comarca dels Serrans.

Aquesta associació radicada a Benissa, compta amb mig centenar de persones que cada any, participen de l'activitat que posa en valor aquest antic mitjà de transport de persones i mercaderies.

En aquesta ocasió ha estat la comarca dels Serrans, la dipositària de la confiança d'aquesta organització voluntària que promou la supervivència del carro i les haques, malgrat la velocitat amb que s'hi circula habitualment.

Si l'any passat, aquesta activitat es va desenvolupar per les comarques del Maestrat i els Ports, enguany han triat els pobles i viles d'aquesta comarca de l'interior de la demarcació de València, per a propagar la seua estima pel mitjà de transport per antonomàsia fins a mitjan del segle XX.

Anteriorment, han arribat a fer el Camí de Sant Jaume, que els hi ocupà els exercicis del 2007 i 2008 i amb aquesta decisió, subjau la finalitat última de l'associació que radica en la voluntat que no es perga ni el costum de transitar en carro, ni de fer-ho a base de la força dels animals.

D'aquesta manera, des de dissabte 21 d'agost, volten pels camins de la comarca, amb el suport d'altres vehicles motoritzats que els hi fan d'intendència, tant per a les persones com per als animals.

La nit de dimecres la passaran a Xelva, que celebra ara les seues festes d'estiu i la nit de dijous, ho faran a Benaixeve, per a rematar la volta divendres, que pernoctaran a Sinarques i un dia més tard, tornaran al seu poble d'origen.

Pere Josep Cabrera

E.C.

Es tracta d'un jove d'uns 10 anys, que acompanya son pare durant aquesta setmana i ho fa amb el somriure d'aquell jove que experimenta una activitat que l'ha vista fer durant algun temps als seus majors, però que és ara quan nota la velocitat de transitar els caminals de la nostra geografia.

Quan li pregunten que si li agrada la Volta en Carro, ens mira als ulls i ens contesta afirmativament i amb una brillantor a la mirada pròpia de la tendresa del jove que fa com una cerimònia iniciàtica.

Es troba a la plaça del que fos Villar de Benaduf, voltat de persones desconegudes per a ell, però té la tranquil·litat que tothom s'estima el mateix que s'estima son pare i els seus amics de la mateixa edat o d'altres més majors.

Ens diu que aquesta setmana l'esperava amb molta il·lusió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera