Societat

Suport psíquic als ucraïnesos i russos de Castell-Platja d’Aro

El municipi canalitza les iniciatives solidàries per recaptar diners, menjar, roba i material sanitari per a la resistència d’Ucraïna

Oferiran atenció psicològica i mediació a les dues comunitats

Les comunitats ucraïnesa –amb 300 empadronats– i russa –800– suposen per si mateixes una desena part del cens de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró, un municipi que ahir va anunciar un pla d’accions davant el conflicte bèl·lic motivat per la invasió d’Ucraïna per part de tropes de l’exèrcit rus.

A banda de canalitzar la solidaritat dels ajuts econòmics i materials, l’alcalde, Maurici Jiménez, va destacar un dispositiu d’“atenció i suport emocional” a les dues comunitats, que, expatriades de les seves fronteres, sovint coexistien a la Costa Brava amb una harmonia que la guerra pot tensar. Per això volen articular grups de suport a ucraïnesos, a russos i a ciutadans de les dues nacionalitats. Fonts municipals admeten que hi ha molts russos “avergonyits” amb la invasió ordenada per Putin.

Recollida de donatius

Entre la comunitat ucraïnesa, el patiment de familiars i coneguts que romanen exposats a bombardejos és palès. Lesia Fedorko, portaveu dels ucraïnesos que viuen i treballen al poble, ha emprès una campanya per ajudar famílies atrapades a Ucraïna. Fedorko explicava que s’hi posaran demà mateix, a les instal·lacions de l’antic Banc d’Aliments Municipal al carrer Luxemburg, i en horaris de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Ja hi han implicat dues desenes de persones voluntàries.

Els donatius, segons ha acordat el consistori, seran traslladats per part de la brigada fins a la nau que el consolat d’Ucraïna ha llogat al port de Barcelona. I des d’allà els materials seran tramesos en vaixell o altres mitjans cap a les fronteres ucraïneses. En paral·lel, també han destinat 15.000 euros a la Creu Roja –els diners arriben més ràpid que el material– i tenen constància de l’arribada dels primers refugiats, allotjats en llars d’amics o familiars. Per això miraran d’agilitar l’atenció dels serveis socials i educatius i la dinamització comunitària.

Furgonetes a Calonge

Al municipi veí de Calonge i Sant Antoni també han tramès el primer carregament d’aliments i roba cap a Polònia i el consistori ha habilitat un pis per acollir els sis primers refugiats ucraïnesos, que viatjaran de retorn a bord dels mateixos vehicles de la brigada que ha enviat l’Ajuntament a la frontera ucraïnesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona