Societat

Figueres es coordina per ajudar Ucraïna

Blanes farà un acte avui i a Salt el comerç recull productes de necessitat

L’Ajuntament de Figueres ha creat un comitè de coordinació per la situació a Ucraïna. L’ens –que es va reunir ahir– està format per representants d’àrees del consistori (Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Nova Ciutadania) i entitats com ara la Fundació Salut Empordà, Càritas, Creu Roja, el Col·legi d’Advocats, membres de la comunicat ucraïnesa i la participació de la Generalitat. L’objectiu és coordinar la possible arribada de persones refugiades i donar suport amb la recollida de material humanitari i altres accions. En la mateixa línia, l’Ajuntament de Blanes ha convocat avui dimarts (20 h, al Teatre de Blanes) un acte informatiu públic per organitzar la logística d’ajuda humanitària al poble ucraïnès. Entre les diverses iniciatives solidàries amb Ucraïna en Marxa, el comerç saltenc també ha començat una campanya: la Federació Unió d’Empresaris de Salt ha fet una crida per recollir productes de primera necessitat als comerços adherits i s’entregaran a l’Església Evangèlica Elim Pentecostal de Romania a Girona per fer-ho arribar.

Taula rodona a Girona

D’altra banda, la UdG i el centre cultural La Mercè organitzaran demà dimecres a Girona (19.30 h a La Mercè) una taula rodona titulada Ucraïna, la guerra salvatge. L’acte, moderat pel catedràtic i periodista Àngel Quintana, reunirà tres professors de filosofia política, història i geografia amb la presència de Kim Parevalsky, artista nascut a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia