Societat

Mobilització arreu del territori per commemorar el 8-M

La Coordinadora de Feminismes es manifesta a Girona

A Figueres hi ha el premi Ymbert; a Salt, tallers, i a Olot, fira

Girona centralitza avui –13 h, a La Mercè– l’acte institucional de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que organitzen conjuntament la Delegació del Govern, la Diputació i l’Ajuntament, però els que organitzen les entitats s’estenen arreu de les comarques gironines. Quant als institucionals, la majoria d’ajuntaments i consells comarcals gironins duen a terme actes oficials, que consisteixen bàsicament en la lectura del manifest oficial. Encara a Girona, l’alcaldessa, Marta Madrenas, presideix la presentació del recurs web Amb nom de dona, creat per posar de manifest la presència de les dones en la documentació històrica.

En l’àmbit de les entitats, CCOO munta parada a la cantonada del pont de Pedra amb la Rambla, on convida tothom a participar en jocs feministes. El cinema Truffaut i la Penyora Cultura fan una activitat per denunciar la mutilació genital femenina a l’entorn de la projecció del llargmetratge Flor del desierto. I la Coordinadora de Feminismes i anticapitalista inicia a les sis de la tarda i a la plaça de l’U d’Octubre la manifestació reivindicativa.

Amb la Comissió 8-M de Salt, l’Ajuntament i el SIAD han organitzat per la diada, tallers i, entre altres coses, l’acte Ser dona a Salt. A Figueres, l’Ajuntament lliura el premi Maria Rosa Ymbert i s’ha organitzat una cadena reivindicativa feminista –carrer Nou, 19.30 h–. A més, es penjarà un domàs a la façana de l’ajuntament amb el lema Figueres, Ciutat Feminista.

A la Garrotxa, la Dalla Feminista organitza una fira transfeminista al Firal petit, des d’on, a les 19 h, s’iniciarà una manifestació sota el lema Teixint resistències. I Alba associació de dones, organitza la xerrada La revolta de les dones, èxits i desenganys, a càrrec de la doctora en sociologia Cristina Sánchez Miret.

A Ripoll, el Consell de Dones ha programat diversos actes amb la col·laboració d’entitats i de l’Ajuntament. Destaca la mostra de llibres protagonitzats per dones a la biblioteca, una exposició d’artistes ripolleses al museu i la primera edició del concurs Dona Cooperativa. A Puigcerdà, es presentarà el documental Amb veu de dona. (Informació elaborada per Gemma Busquets, Ure Comas, Esteve Carrera, Jordi Ferrer, Joan Puntí i Jordi Casas).

Més enllà de la diada del 8-M

A Salt, l’Ajuntament homenatja, el dia 10, Magdalena Martínez Casas, la veïna saltenca que l’11 de desembre del 1940 va néixer a la Maternitat d’Elna sota la supervisió de la seva fundadora, Elisabeth Eidenbenzfa. S’emmarca en la campanya #LesDonesFanHistòria, impulsada pel SIAD Gironès-Salt. La commemoració s’allarga també a Olot amb la representació, sota l’organització d’Alba, de l’obra de teatre Calrades, dirigida per Marga Puig a l’Orfeó. I, a Campdevànol, hi ha una jornada sobre el paper de la dona en la indústria metal·lúrgica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva