Societat

Detingut per robar més de 93.000 litres de gasoil

El combustible robat es destinava als vehicles de l'empresa d'un dels imputats

Els Mossos d'Esquadra han detingut Josep Maria T.C, de 36 anys, un veí de Sant Gregori (Gironès), i han imputat dues persones més per robar més de 93.000 litres de gasoil de les canonades soterrades d'una central d'hidrocarburs, segons informa la policia catalana.

A finals del març passat, una empresa d'hidrocarburs va denunciar que havia patit un robatori en un dels trams de les seves canonades, encara que, en un primer moment, van pensar que es tractava d'una fuita de combustible.

Aquesta va ser la primera de les disset extraccions, que es van produir entre els mesos de març i agost de l'any 2006 en diferents trams de les canonades entre Fogars de la Selva i Sils. El combustible robat es destinava als vehicles de l'empresa d'un dels imputats.

Segons la investigació policial, els lladres actuaven sempre de nit, feien un forat i connectaven una mànega amb què extreien el combustible, que s'abocava en dipòsits i es transportava amb un semiremolc.

Alt risc
Una vegada acabada l'extracció, es tapava el forat amb terra, però no prenien cap mesura de seguretat. Així, durant el temps que van durar els robatoris es va posar en perill la seguretat del medi ambient i de les persones.

En una ocasió, durant una de les extraccions, va ploure de forma torrencial i es va ensorrar un dels trams, la qual cosa va provocar un fuita de benzina que va fer activar un dels protocols de seguretat.

El detingut va quedar en llibertat ja que "no existeix risc de fugida" i ara està a l'espera que l'autoritat judicial el citi a declarar. Dels altres dos inculpats, un d'ells es troba en parador desconegut i l'altre ha estat citat a declarar a les dependències policials com a imputat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona