Societat

L’advocacia i la Generalitat es coordinen contra el tràfic de persones

El Consell de l’Advocacia Catalana promou una jornada davant l’amenaça que l’onada de refugiades d’Ucraïna no permeti detectar situacions d’explotació

La Generalitat ajustarà normatives i protocols

El president del Consell de l’Advocacia Catalana, Joan Ramon Puig, i la Directora per a l’erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich, coincideixen que la coordinació entre administracions i la societat civil és fonamental per combatre el tràfic d’éssers humans, una amenaça que podria créixer arran de l’onada de persones desplaçades que fugen de la invasió russa d’Ucraïna. La institució dels juristes ha promogut avui una jornada específica sobre la matèria, que se celebra al Col·legi d’Advocats de Girona fins del cicle de formació descentralitzat #14inDRETS .

Puig va alertar que la Creu Roja ja ha detectat casos sospitosos de tràfic de dones entre els refugiats que arriben cada dia a l’estació ferroviària de Sants, a Barcelona. I lamentava, igual que Rosich, la manca de recursos de control i una legislació massa centrada en l’estrangeria, amb situacions denunciades pel Col·legi d’Advocats de Figueres en què dones sotmeses per proxenetes eren sancionades, en primer lloc, pel fet d’exercir la prostitució.

La directora, per la seva banda, ha apostat per coordinar la prevenció, amb reajustos en la legislació i protocols que prevegin i l’ajuda, fins i tot, del voluntariat, encara que les competències d’estrangeria tècnicament rauen en l’Estat i els seus cossos policials.

El director general per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans de la Generalitat, Adam Majó, assumeix que “la realitat del tràfic de persones té tres perspectives: gènere, socioeconòmica i nacionalitat. S’han de tenir en compte per establir les línies de treball.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia