Societat

Firmes dels veïns del Mercadal contra la inseguretat

L’associació veïnal del cèntric barri de Girona inicia una campanya per alertar de la combinació de falta d’il·luminació i de neteja

Els passadissos de la plaça Josep Pla centren les crítiques

Falta d’il·luminació i de neteja que acaben derivant en sensació d’inseguretat. Aquestes són les principals mancances que veuen part dels veïns del barri del Mercadal de Girona i han decidit expressar-ho a través d’una recollida de firmes que s’ha iniciat aquesta setmana. L’epicentre d’aquesta problemàtica se situa en l’entorn de la plaça Josep Pla i més concretament les zones de pas, sortides per a vianants dels aparcaments subterranis i els passadissos interiors entre la plaça i els carrers del voltant, Cristòfol Grober, carrer Nou i Santa Clara.

“Quan tanquen els comerços això queda fosc com la gola del llop, la seguretat i la il·luminació van de bracet. La gent n’està tipa i més després de dues o tres agressions –verbals però també en algun cas físiques– que s’han produït les últimes setmanes”, explica el president de l’Associació de Veïns del Mercadal, Ferran Girón. Ell ha recollit la preocupació veïnal, tot i recordant que “fa anys” que insisteixen a l’Ajuntament, i s’hi reuneixen per aquests temes, si bé lamenta que no els facin més cas. Pel que fa a la inseguretat insisteixen en la problemàtica de la presència de persones sense sostre –alguns habituals– que troben refugi en aquests espais, i que no causen molèsties més enllà de les condicions higièniques en què malviuen, i d’altres més problemàtics que increpen els veïns.

Pel que fa a la neteja, l’associació vol presentar al·legacions al nou contracte de neteja que s’està elaborant perquè inclogui específicament la particularitat d’aquests passadissos de propietat privada però d’ús públic.

“L’objectiu és recollir prou signatures per posteriorment entrar-les a través d’una instància a l’Ajuntament de Girona, per tenir més pes, sensibilitzar tothom que s’està generant una sensació d’inseguretat que és greu, i que falta policia”, acaba concloent Girón.

L’associació de veïns ha constituït una comissió específica per fer un seguiment d’aquestes qüestions. La recollida de signatures és oberta a l’Espai Cívic del Mercadal i en comerços i establiments del barri que vulguin participar-hi i que s’identificaran amb un cartell en vitrines o aparadors.

Fonts de l’Ajuntament confirmen que el govern municipal “és conscient” d’aquestes preocupacions i està al cas de la campanya iniciada pels veïns. En aquest sentit indiquen que hi ha respostes previstes a mitjà termini pel que fa a la millora de la neteja a través del nou contracte que s’està tramitant, però també actuacions pendents, en concret en el pla de l’enllumenat, que es preveuen explicar en una propera reunió ja programada amb els veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó