Societat

Ple extraordinari a Barcelona sobre espionatge

La junta de portaveus aprova celebrar el debat

La sessió es farà divendres abans del plenari ordinari

El plenari de l’Ajuntament de Barcelona celebrarà aquest divendres una sessió extraordinària on es debatrà sobre el cas d’espionatge amb el programa Pegasus a 65 ciutadans vinculats al moviment independentista. Els regidors Ernest Maragall, líder d’ERC, i Els Artadi, de Junts, són dues de les víctimes de l’espionatge.

A l’espera de complir-se el tràmit de la convocatòria formal, la junta de portaveus ha aprovat avui la celebració del plenari extraordinari, a instàncies dels grups de Comuns i ERC, i que ha rebut el suport de Junts i PSC.

En principi, el grup de Junts havia presentat una iniciativa pròpia, per ser debatuda al plenari ordinari, on es demana que Barcelona sol·liciti una investigació sobre els fets i que es protegeixi als regidors davant la possibilitat de ser espiats. Junts manté aquesta proposició, que considera que va molt més enllà de la que es debatrà el plenari extraordinari, i la manté per ser debatuda al plenari ordinari.

Al plenari extraordinari s’hi portarà una moció on, en primer lloc, s’hi fa “una condemna de l’espionatge polític que suposa una flagrant vulneració de drets humans fonamentals”. Després de mostrar la solidaritat amb els afectats, els document exigeix “ al Govern de l’estat que investigui amb la màxima celeritat i transparència en els òrgans pertinents”, així com reclama que hi hagi “les explicacions necessàries” i l’assumpció de “responsabilitats a tots els nivells pertinents”.

Tal i com també demana el grup de Junts, aquesta moció també insta l’Ajuntament a fer una protecció efectiva dels regidors davant possibles espionatges. La moció del plenari extraordinari aposta per “donar suport a les iniciatives jurídiques que calgui en les causes que s’obrin arran de les denúncies de les víctimes”, mentre que la que presenta Junts diu que l’Ajuntament presenti una denúncia en nom dels regidors afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS