Societat

Barcelona vol enviar el turisme als barris

Destina 1,2 milions recaptats via taxa turística

Es vol promocionar les places de Gràcia, entre altres objectius

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1,2 milions d’euros recaptats mitjançant la taxa turística a actuacions als barris per promocionar noves ofertes lúdiques i culturals per als visitants, sobretot els que repeteixen viatge a la capital catalana i ja coneixen les principals atencions del centre. L’objectiu és diversificar el turisme i evitar la massificació que hi ha al centre de la ciutat

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el regidor de Turisme, Xavier Marcé, han presentat en roda de premsa les principals actuacions com a resultat d’aquesta taxa, en un moment de recuperació de visitants que l’Ajuntament celebra.

En el primer trimestre i sense comptar la Setmana Santa, Barcelona ha rebut 1,6 milions de turistes, amb 5 milions de pernoctacions, en “una línia claríssima de recuperació” gràcies a la qual la ciutat acabarà aquest any amb xifres d’entorn al 85% del volum de turisme del 2019, ha pronosticat Marcé.

Els 1,2 milions es destinaran a projectes culturals i patrimonials als districtes, per despertar l’interès dels visitants més enllà de les principals icones de Barcelona, al centre de la ciutat.

Entre les iniciatives destaca promocionar els museus de Montjuïc, el projecte d’un jardí geològic al campus sud de la Universitat de Barcelona, activitats a la Carretera de les Aigües i Collserola, actuacions a les places de Gràcia o a les bateries antiaèries del Turó de la Rovira, i oferta de teatre i música a Sant Martí i Nou Barris.

En la presentació de la inversió, Jaume Collboni va afirmar que “dos anys de la pandèmia han deixat lliçons; pels que donaven un ’no rotund’ al turisme, ha quedat clar que part de la ciutat viu del turisme, i els del creixement fins a l’infinit ha quedat clar que això tampoc és sostenible”.

Precisament avui, el plenari de Barcelona veurà una iniciativa d’ERC que proposa mesures urgents per combatre la massificació del turisme a la ciutat, ara que ja s’ha vist que comença a tornar en massa. Des d’ERC s’acusa l’equip de govern d’haver desaprofitat el temps de la pandèmia per haver fet un replantejament a fons del sector



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia