Societat

Els focs artificials clouen una edició concentrada de les Fires de Figueres

Escacs, sardanes, espectacle per a la mainada i ball, el penúltim festiu

Concurs de les Creus de Maig, ofici i pilar caminant, avui el dia més figuerenc de la festa

Figueres va viure ahir el dia de més baixa intensitat de les Fires. Però del matí al vespre hi va haver diversió per a tothom. Per als més menuts, al parc de les Aigües, el Rampell va oferir Reggae per a Xics, al matí. L’audició de sardanes a la cobla-orquestra Montgrins es va celebrar a la plaça de l’Ajuntament amb una assistència notable de públic. Havia estat un matí que va començar amb l’Open Figueres d’Escacs per a grups infantils, S8, S10 i S12 a la Rambla. I també hi va haver esport al pavelló Rafel Mora, en una jornada de portes obertes en un partit d’exhibició, a la 1 del migdia, i, a mig matí, una matinal de jocs a l’aigua a la piscina municipal per a nens d’entre 6 i 12 anys. I clown familiar: A la Fresca va oferir un espectacle familiar a dins del teatre perquè plovia i, a les 7 de la tarda, l’Orquestra Montgrins va oferir el concert de la tarda a la plaça Catalunya. El del vespre es va fer a les 10 al mateix lloc.

Avui serà el dia de les Creus de Maig. Hi haurà trenet al matí per visitar-les totes. I la Fira del llibre vell, des de les 9 del matí a la plaça Catalunya. Amb el pregó de la directora de la biblioteca Fages de Climent, Nati VIlanova, al migdia. Serà matí de futbol a Vilatenim, jornada de portes obertes al Museu del Joguet i, a les 11 del matí, ofici solemne de festa major a l’església de Sant Pere. Si el temps ho permet, a la mateixa hora hi haurà l’espai de jocs tradicionals al passeig Nou i al migdia, a la Rambla, audició de sardanes amb la Cobla Principal del Llobregat. Serà després de l’ofici, a les 12, quan la colla castellera faci el pilar caminant fins a la plaça de l’Ajuntament.

A la tarda, música a la Casa d’Andalusia al Molí de l’Anguila, Rutes enogastronòmiques, circ familiar a la plaça Josep Pla a les 5 de la tarda i el lliurament dels premis de les Creus de Maig a les 6 a l’auditori dels Caputxins. I els focs diran el fins a l’any vinent, a les deu del vespre, des del parc de les Aigües.

LA XIFRA

6
dies
han estat de festa, tenint en compte que dijous ja es van inaugurar les atraccions i hi va haver actes.

LA DATA

29.05.22
Pregó.
El tret de sortida de les Fires va ser divendres passat amb el pregó d’esportistes figuerenques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia