Societat

Regne Unit

societat

Quinze anys de la desaparició de Madeleine McCann

La nena, que aleshores tenia tres anys, va desaparèixer del seu llit mentre passava les vacances amb la seva família al sud de Portugal

Fa pocs dies es va imputar a un ciutadà alemany en relació al cas

La desaparició de la nena Madeleine McCann, una de les més mediàtiques, continua sent un misteri. Avui es compleixen quinze anys que la menor va desaparèixer de l’hotel on passava les vacances amb la seva família al sud de Portugal. En aquest temps han estat múltiples les teories sobre què li va passar a la nena. “Algú s’ha endut la Madeleine”, va cridar Kate McCann. La mare de la menor havia pujat a veure com estaven els seus fills que dormien en complex hoteler mentre els pares estaven sopant amb un grup d’amics a escassos metres de l’habitació. Quedava tot just un dia perquè els McCann acabessin les vacances a l’Algarve.

Des d’aquells dia, el 3 de maig de 2007, els pares de Madeleine no han parat de buscar la seva filla. El primer sospitós del que va passar va ser un ciutadà britànic resident a una casa propera a l’apartament dels McCann, Robert Murat. Alguns testimonis van assegurar haver-lo vist pels voltants de l’hotel. No es van trobar indicis. Les sopsites van recaure aleshores sobre els pares. Les hipòtesis anaven en la direcció que la petita hagués pogut patir un accident i que els mateixos pares s’hagessin desfet del cos. Se’ls va acusar de sedar els nens, de deixar-los plorar durant hores i d’haver-se emborratxat la nit que va desaparèixer la nena. Un dels inspectors portuguesos, Gonçalo Amaral, va ser destituït del seu càrrec de coordinador de la investigació i traslladat a Faro (Portugal) després de criticar a la premsa l’actuació de la policia britànica, a qui va acusar de seguir només pistes útils per als McCann. Durant el seu temps al capdavant, va ser un dels principals defensors que els pares eren els culpables. Quan el cas feia gairebé 3 anys que estava tancat, el maig del 2011 Scotland Yard va reprendre la investigació, sota el nom d’“Operació Granger”, amb un equip de 29 agents i amb Theresa May com a ministra de l’Interior del Regne Unit. El 2013, també la policia portuguesa va reobrir les indagacions, per a la qual cosa va adduir “noves evidències”.

Ara el principal sospitós és l’alemany Christian Brueckner. El maig del 2019 va transcendir que la policia estava investigant un pedòfil sospitós del segrest. Aquest ciutadà alemany compleix condemna per tràfic de drogues al seu país i és investigat per diverses violacions.

La fiscalia alemanya considera Brueckner sospitós de la desaparició i mort de Madeleine, però els indicis recollits fins ara no són suficients per inculpar-lo. La setmana passada, a uns dies que el cas Madeleine prescrivís a Portugal transcorreguts els 15 anys que marca la llei en aquest país, la fiscalia de Portimão va fer un pas endavant i el va imputar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós