Societat

Endesa desconnectarà dimarts que ve "la pràctica totalitat" dels generadors

El 14 d'agost està previst que entri en funcionament el primer transformador de l'estació de Maragall

La companyia elèctrica Fecsa-Endesa desconnectarà dimarts que ve, dia 14, "la pràctica totalitat" dels 156 grups electrògens que es van instal·lar a Barcelona després de l'apagada i que encara donen subministrament elèctric a més de 18.000 clients, segons que ha informat avui el departament d'Economia en un comunicat.

La conselleria, en el seu informe setmanal de seguiment dels treballs per al restabliment de la normalitat en el subministrament elèctric a Barcelona, indica que Fecsa-Endesa ha desconnectat aquesta setmana 39 generadors, que, units als 12 apagats abans del 2 d'agost, eleven a 51 els generadors que, tot i que encara estan als carrers, estan fora de servei.

En funcionament, doncs, queden 105 grups electrògens més que, segons les últimes previsions de la companyia elèctrica, s'aniran apagant progressivament fins al 14 d'agost, quan està previst que entri en funcionament el primer transformador de l'estació de Maragall, que es connectarà amb la subestació de Badalona.

El segon transformador, alimentat per un cable de 220 quilovolts procedent de la subestació d'Urgell, entrarà en servei el 30 d'agost, segons les mateixes fonts.

18.000 persones
Actualment, cap client de Barcelona pateix talls de subministrament elèctric, encara que 18.000 persones, unes 4.000 menys que fa dues setmanes, encara tenen llum gràcies als grups electrògens instal·lats en diferents punts de la ciutat.

L'alcaldessa accidental de Barcelona, Imma Mayol, va explicar ahir que l'ajuntament ha instat la companyia elèctrica al fet que a finals d'agost o principis de setembre tots els grups electrògens estiguin apagats i que a mitjans del pròxim mes, sobre el dia 11, s'hagin retirat completament dels carrers.

Aquests grups electrògens, que es van instal·lar després de la gran apagada que va patir Barcelona fa quinze dies, seran traslladats fins a dos "magatzems" habilitats en les àrees del Fòrum i Montjuïc, on estaran fins al mes de febrer vinent, en cas que calgui recórrer a ells per nous problemes de subministrament elèctric.

La conselleria d'Economia ha indicat que les incidències puntuals que aquest matí han provocat les fortes pluges en alguns punts de la xarxa no han afectat els treballs per restablir la normalitat en el subministrament elèctric, que continuen "segons els terminis previstos".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.