Societat

Les pluges al País Valencià causen un mort

Desbordament de rius i rieres i talls de subministrament en diverses coma

Les intenses pluges caigudes des d'ahir a la nit a les comarques alacantines del Comtat, l'Alcoià, la Marina Alta i la Safor han provocat un mort, la caiguda d'un pont, el desbordament de rius i rieres, talls de subministrament elèctric en diferents municipis i un bon nombre de persones han quedat aïllades als terrats de les seves llars i han hagut de ser rescatades amb helicòpters. S'ha activat l'alerta vermella al País Valencià i també a Múrcia. Una persona es considera desapareguda, segons fonts dels Bombers.

Víctima mortal al Verger
La Marina alta és la comarca més afectada. A Beniarbeig (Marina Alta) s'ha esfondrat el pont sobre el riu Girona, que s'ha desbordat i ha inundat de fang i aigua alguns carrers del poble. L'alcalde de la població, Luis Gil, ha qualificat la situació de "greu", ja que el pont uneix les dues meitats del poble, que ara han quedat separades. Aigües avall del riu Girona, al municipi del Verger, una dóna de noranta anys d'edat ha mort a l'interior del seu habitatge, la planta baixa del qual ha quedat negada. Al mateix poble, un home gran s'ha vist arrossegat pel corrent i se'l dóna per desaparegut, mentre que diversos helicòpters han rescatat alguns veïns que havien quedat aïllats als seus terrats. A la desembocadura del riu, a Dénia, part de la població s'ha vist inundada i s'ha suspès el servei de ferri que enllaça aquest port amb les Illes Balears.

En altres localitats com Benimarfull i l'Almudaina, els veïns es troben sense llum, També s'han inundat passos subterranis i hi ha hagut diversos despreniments de terra. En alguns punts com L'Atzúvia s'han calculat fins a 400 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores. A Calp s'han hagut de desallotjar d'un càmping unes 300 persones. També hi ha hagut problemes a la ciutat de València i altres punts del País Valencià.

Carreteres tallades
Nou carreteres d'Alacant estan tallades al trànsit a conseqüència del temporal, que ha provocat inundacions i despreniments. Municipis com Xàbia, Callosa den Sarrià, Relleu, Calp i Pego registren talls circulatoris i en alguns casos importants retencions de fins a cinc quilòmetres. La previsió meteorològica a la zona afectada per dissabte és de pluges febles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.