Societat

Barcelona acollirà el Mobile World Congress fins al 2030

El GSMA i les diverses institucions implicades allarguen el contracte, que acabava el 2024, per mantenir la celebració del congrés a la capital catalana

El consell d’administració de la GSMA acaba de designar la ciutat de Barcelona com a seu del Mobile World Congress (MWC) fins el 2030. Segons ha explicat la companyia dirigida per John Hoffman en un comunicat, la relació amb la capital catalana en els últims anys s’ha demostrat com un “èxit rotund” i assenyala Barcelona com un element clau per crear un ecosistema al voltant de la indústria del mòbil.

El contracte actual acabava el 2024 i, segons ha explicat el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, a RAC 1, les diferents institucions implicades (Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, el ministeri d’Economia, Fira de Barcelona) en la negociació han permès ampliar les edicions de l’important congrés de mòbils sis anys més.

El Mobile World Congress és la fira més important que acull la ciutat i genera un impacte econòmic aproximat de 500 milions d’euros.

El director general de la GSMA, Mats Granryd, ha assegurat que se li fa difícil pensar en Barcelona sense el Mobile World Congress i viceversa i ha subratllat la relació entre la ciutat i la fira. “Les circumstàncies recents a nivell global ha creat un dels reptes més durs que hem afrontat amb el MWC”, ha afegit en un comunicat en què ja insistit que la relació entre els ciutats amfitriones, en aquest cas Barcelona, i l’empresa ha sigut fonam

ental perquè la fira tornés a la capital catalana.

GSMA també ressalta que des que la fira va aterrar el 2006 a Barcelona ha experimentat un creixement constant, amb un ventall d’activitats al voltant de la fira durant la resta de l’any, tant a la ciutat com a Catalunya i Espanya.

Amb aquesta pròrroga s’acaben les especulacions sobre la possibilitat que el MWC abandonés Barcelona en un futur pròxim. De fet, tant el vicepresident, Jordi Puigneró, com el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga , i d’altres responsables polítics, ja es van mostrar convençuts en finalitzar l’edició d’aquest 2022 que el congrés tindria continuïtat més enllà del 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona