Societat

Barcelona replanteja la ubicació de les funeràries

Durant un any, se suspèn la tramitació de nous projectes

L’Ajuntament de Barcelona ha suspès durant un any la implantació i ampliació de nous serveis funeraris a la ciutat per estudiar-ne l’adequació a cada barri, després de les protestes veïnals sorgides en alguns per la ubicació de nous tanatoris. La moratòria no afecta els serveis funeraris que ja han iniciat la tramitació de les llicències.

El govern municipal ha iniciat els treballs per elaborar una normativa que estableixi en quins sòls d’equipament de la ciutat es podran situar les activitats de serveis funeraris. L’objectiu, segons el consistori, és “definir condicions urbanístiques per fer compatible la implantació d’aquest tipus d’activitats amb la necessitat dels barris de disposar dels equipaments bàsics essencials per al dia a dia del veïnat”.

El govern d’Ada Colau vol que els nous tanatoris, de què algun ha generat polèmica, com ara el que s’instal·larà al barri de Sants, a l’antiga nau que albergava un parc infantil de jocs, puguin situar-se a la ciutat “en el marc d’una estratègia global que tingui en compte les necessitats dels barris”.

El 2017, l’Ajuntament de Barcelona va aprovar l’actual ordenança de serveis funeraris, que reconeix el caràcter de serveis d’interès general dels serveis funeraris i la vigència dels principis d’universalitat, accessibilitat, continuïtat i respecte dels drets dels usuaris. L’ordenança estableix condicions per ubicar aquests serveis a Barcelona i concreta que han de situar-se en equipaments, en una determinada ubicació urbanística i que es configurin com una edificació independent, en atenció a les especials circumstàncies de mobilitat, seguretat i tractament de les persones usuàries que concorren.

Des de llavors, les peticions de diverses activitats de serveis funeraris a la ciutat han generat rebuig veïnal pel fet que es dediquessin equipaments a aquest ús i no a uns altres de diferent tipus que els veïns consideraven més necessaris o essencials per al barri.

Ara, el govern municipal planteja aquesta moratòria d’un any per regular les condicions urbanístiques per implantar les activitats relacionades amb serveis funeraris, tant des del punt de vista del tipus de sòl com de la densitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona