Societat

Torna la gamma extra!

Cop d’autoritat dels Castellers de Vilafranca a Tarragona amb el primer pilar de 8 amb folre i manilles després de la represa, l’estrena del 3 i el 4 de 9 amb folre i la consecució d’un nou 4 de 8 amb l’agulla

El Pla de la Seu de Tarragona va ser testimoni dissabte d’una actuació d’alt nivell dels Castellers de Vilafranca, que no només van estrenar els dos castells bàsics de nou, sinó que hi van plantar el primer gamma extra després de la represa castellera postpandèmia, amb un imponent pilar de 8 amb folre i manilles davant la catedral. És el primer gamma extra que veu el món casteller des del novembre del 2019.

L’actuació del Pla de la Seu estava emmarcada en el 50è aniversari dels Xiquets de Tarragona i els de Vilafranca hi van arribar amb moltes ganes de fer un pas endavant. Feia setmanes que treballaven els castells de 9, amb bones proves a assaig i canvis al tronc, i dissabte era el moment d’atacar-los a plaça. Els Verds van començar la diada amb el 4 de 9 amb folre, que es va executar de manera brillant i, de fet, molts veterans de tronc comentaven que era dels millors que havien fet. En segona ronda va arribar el torn del 3 de 9 amb folre, que va tirar endavant també sense problemes. Estrena segura dels dos castells bàsics de 9, doncs, que els va ajudar a plantar-hi, després, el tercer 4 de 8 amb l’agulla de l’any.

En ronda de pilars, el de 7 era una aposta segura, però ells en volien més. I és que, poques hores abans, en l’assaig de divendres, els vilafranquins havien posat el dos al pilar de 8 i ja havien avisat que, si l’actuació anava bé, el portarien a Tarragona. L’espadat va pujar sense córrer però sense badar, finet, amb una plaça en silenci que encara el feia més espectacular. L’aleta no va tenir problemes visibles. En baixar, van poder salvar una rebregada i van posar la cirera a la millor actuació de la temporada.

A Tarragona també hi va ser present la Colla Joves Xiquets de Valls, que, després de carregar el 3 de 9 amb folre a Valls per Sant Joan, el dubte era si tornaria a atacar el castell de 9. El van descartar, però hi van tornar a passejar un gran 5 de 8, que tot indica que voldran fer pujar dalt d’un folre en les properes setmanes. Van acompanyar la catedral del 3 i el 4 de 8.

Els amfitrions de la diada, els Xiquets de Tarragona, tenien com a objectiu el 2 de 8 amb folre, una construcció a la qual encara falta assaig i que van poder carregar in extremis, perquè el castell presentava problemes ja des de l’inici. Els tarragonins van signar també el 3 i el 4 de 8. Van actuar també al Pla de la Seu els Nens del Vendrell, que s’estan preparant per a la seva diada de festa major, i van fer el 3 i el 4 de 7 amb l’agulla i el 4 de 7.

D’altra banda, una altra diada que cal mencionar es va celebrar diumenge al migdia a Terrassa, per festa major, amb l’estrena del 3 de 9 amb folre dels Minyons, que són l’única colla que havia descarregat un castell de 9 la temporada passada. La construcció va pujar en el segon intent, després d’un peu desmuntat, però es va desenvolupar sense problemes. En segona ronda van completar el 2 de 8 amb folre i, seguidament, després d’un peu desmuntat, van descarregar un treballat 5 de 8. En ronda de pilars, eufòria dels Minyons en completar el primer pilar de 6 de l’any, que van salvar de manera gairebé èpica.

Els Capgrossos de Mataró tenien al cap completar el 4 de 8. I ho van aconseguir, però després de força patiment. I és que va arribar després de dos intents desmuntats que van pujar molt nerviosos. Els de Mataró van completar la diada amb el 2 de 7 i, en una cinquena ronda extraordinària, hi van plantar el 7 de 7. Per la seva banda, els Castellers de Terrassa van estrenar el 7 de 7, després van descarregar el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla. Terrassa va viure, d’aquesta manera, les millors actuacions de la temporada de les tres colles que hi actuaven.

LES XIFRES

00
Titolet
text de la xifra
00
Titolet
text de la xifra
Altres actuacions

Dissabte, 2 de juliol

Cambrils

Colla Jove Xiquets Tarragona:

5/7, 3/8, 4/7a

Xiquets de Cambrils

3/6

Diumenge, 3 de juliol

Barcelona

Sagals d’Osona:

4/7, 3/7a, 3/7

Castellers de la Vila de Gràcia:

4/8, 2/7, 4/7a

Castellers de Cerdanyola:

3/6, 2/6, 4/6



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual