Societat

Societat

La generació Z xala al món real

El primer festival d’oci per als nascuts a partir del 1995 ofereix competicions de videojocs i batalles de rap sense pantalles pel mig

Ibai Llanos n’és l’estrella presentant la fase classificatòria del mundial de globus

TheGrefg, Cristini, Goorgo, Werlyb, Kapo 013, Axozer, DJMariioo, Cheeto, Orslok, Withzack, Chuty, Mnak, Skone, Hander, Marithea, Yartzi... ni són errors d’escriptura ni les lletres han començat a moure’s davant dels seus ulls. Si fins ara no hi ha entès ni un borrall deu ser que la generació Z li cau massa lluny. Els nascuts a partir de meitat dels noranta tenen fama d’esbargir-se principalment davant de les pantalles, i tots aquells noms impossibles corresponen a alguns dels seus ídols a internet. Creadors de continguts, jugadors de videojocs i cantants de rap, entre d’altres, que aquest cap de setmana han superat la barrera de píxels i han mostrat la seva vessant més física (que no tangible, perquè en molts casos la fama és tal que han de mantenir les distàncies) al Festival Ubeat Live. Durant els darrers tres dies, aquesta nova iniciativa ha permès als integrants de la generació Z desvirtualitzar, com a mínim un punt, el seu oci i aplegar-se a la Fira de Barcelona. Vist l’èxit d’aquesta primera edició (15.000 visitants reals i uns 750.000 en línia abans del plat fort de la jornada), Mediapro espera mantenir la iniciativa i exportar-la a Amèrica llatina.

Potser sí que els sonarà el nom d’Ibai Llanos, el rei Mides de tot aquest ecosistema i el principal reclam del certamen. Fa unes setmanes va batre el rècord mundial de Twitch amb gairebé 3,5 milions d’espectadors seguint una vetllada de boxa entre aficionats que va organitzar al Palau Olímpic de Badalona i ahir a última hora havia d’organitzar, presentar i transmetre la fase classificatòria estatal per al mundial de globus, l’esport que es va inventar juntament amb el futbolista blaugrana Gerard Piqué i que consisteix en un un contra un en què la gràcia és mantenir el globus a l’aire sense que toqui a terra.

Al marge d’això, el festival va tenir també mostres d’art urbà i competicions professionals de videojocs (entre d’altres, del clàssic League of Legends, per si els interessa), de freestyle de rap i també de Hado, el primer esport d’equip en realitat augmentada que procedeix del Japó. En qualsevol cas, vist que la tirada per internet també és molt potent, és de suposar que, un cop tancades les portes, els assistents a la cita van tornar cap a casa a recuperar els streamings que s’havien perdut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona