Societat

Eloi Camps rellegeix la premsa de barri

El guanyador de la beca Carles Rahola 2020 presenta el llibre avui a l’Institut Nahmànides del Museu dels Jueus

L’investigador de la comunicació Eloi Camps Durban (Banyoles, 1994), guanyador de la beca Carles Rahola 2020, presenta avui el llibre resultant d’aquesta beca convocada per l’Ajuntament de Girona, amb el suport de la Diputació i el col·legi de periodistes: La premsa veïnal de Girona. Un model de comunicació i periodisme popular des dels barris (1977-2021), publicat pel Servei Municipal de Publicacions i disponible també com a llibre electrònic gratuït al seu web .

La presentació tindrà lloc aquesta tarda a l’Institut Nahmànides del Museu dels Jueus de Girona (18 h), a càrrec de Lluís Costa, professor de la UdG, i també hi intervindran l’alcaldessa, Marta Madrenas; Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació; Jordi Grau, president del Col·legi de Periodistes a Girona, i l’arxiver municipal Joan Boadas.

Autor també d’una història del rock i el folk al Pla de l’Estany (Mig segle de fressa) i d’una altra de les ràdios ciutadanes (Fem-nos escoltar!), Camps continua en la mateixa línia a La premsa veïnal a Girona, investigant “la comunicació alternativa o d’impuls ciutadà, per conèixer experiències periodístiques o comunicatives que fugen dels models habituals i intenten transformar o capgirar l’actual model socioeconòmic”.

Eloi Camps ha reunit informació d’arxiu i de testimonis directes sobre vint revistes veïnals, com ara la pionera Onyar (1977-1983), de Vistalegre-Carme, a les recents Les Fulles de la Devesa i La Revista de la Vall, de Sant Daniel, passant per la Revista de l’Associació de Veïns de Montilivi, activa després de més de 30 anys, i la ja desapareguda El Dimoni de Santa Eugènia. “Aquestes revistes són el testimoni escrit de l’evolució dels barris durant quatre dècades i van ajudar a vertebrar les seves comunitats a partir de la gent que hi anava arribant, a més de suplir les mancances dels mitjans més professionals”, diu Camps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona