Societat

El 88% d’estudiants de quart d’ESO obté la plaça desitjada a FP en primera opció

Microinformàtica és l’estudi més desitjat

El 88% dels alumnes de quart d’ESO que han obtingut plaça per a Formació Professional han entrat en la primera opció, en un procés que encara no ha acabat perquè hi haurà una segona volta en grau mitjà per 13.626 places que no s’han ocupat.

En aquesta edició, els cicles més sol·licitats han estat sistemes microinformàtics; cures auxiliars d’infermeria; gestió administrativa; guia en el medi natural i de temps d’oci i electromecànica de vehicles automòbils.

Després dels problemes en la preinscripció de l’any anterior, Educació ha modificat el sistema en aquesta ocasió i ha introduït nous criteris que faciliten un accés preferent a l’alumnat que procedeix de quart d’ESO per evitar que hagin de disputar-se les places en les mateixes condicions que els adults, amb la finalitat de lluitar contra l’abandó escolar prematur.

A data d’avui, “el 96,2 % dels alumnes de quart d’ESO que ha sol·licitat una plaça de grau mitjà l’ha tingut en una de les opcions que havia demanat i el 88,6 %, en primera opció, dades que s’equiparen a les que es donen en l’accés a les etapes d’infantil 3 (P3) i ESO”, ha destacat Cambray.

Segons el Departament d’Educació, els que no han obtingut plaça entre les opcions sol·licitades (un 4 %) són en nombres absoluts 750 persones, però això no significa que no tindran plaça perquè queden vacants i el procés d’assignació no acaba fins al setembre.

Sumant tots els candidats -els que vénen de quart d’ESO més els adults o que procedeixen d’altres entorns-, el 76 % han aconseguit plaça en alguna de les opcions sol·licitades, deu punts més que l’any anterior, i d’aquests el 83 % en primera opció.

El Departament d’Educació ha ofert un total de 45.152 places de grau mitjà i, durant el procés de preinscripció, un total de 48.677 persones van mostrar interès en aquests estudis.

Un cop finalitzat el procés de matriculació de grau mitjà, queden encara 13.626 places vacants per 11.722 sol·licituds pendents d’assignació a l’espera de la segona ronda de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins