Societat

Avisos de situació de perill per calor a Catalunya i per tempestes al sector oriental dels Pirineus fins dissabte

S’activa el nivell 3 del Pla Alfa al sud de Lleida i l’interior de Tarragona i l’Ebre per risc d’incendis

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès aquest dijous un avís de situació de perill per la calor que tindrà una afectació extensa al territori fins fins dissabte a la tarda. La temperatura màxima podrà pujar aquest divendres entre 3 i 5 ºC respecte a aquest dijous, sobretot a trams del litoral i prelitoral central i nord. Aquí bufarà vent eixut de component sud-oest i se superaran els 36 ºC. A la depressió central, es podran superar de forma extensa els 38 ºC. Paral·lelament, el Servei Meteorològic ha emès un avís de situació de perill per intensitat de pluja també fins dissabte, amb afectació local al Berguedà, Osona, el Ripollès i la Garrotxa. Es podran superar els 20 mm de precipitació en mitja hora.

Al Pirineu continuaran els ruixats i tempestes durant les properes tardes. Els xàfecs podran descarregar amb força sobretot aquest dijous a la tarda i dissabte a la tarda al sector oriental. Dissabte, també podria ploure de forma intensa a la Selva, segons les previsions del Meteocat.

Pla Alfa activat

Aquest divendres a la mitjanit s’activa el nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim del pla operatiu, per extrem perill d’incendi forestal al sud de Lleida i l’interior de Tarragona i les Terres de l’Ebre. L’alerta afecta 44 municipis de 6 comarques - Garrigues (6 municipis), Segrià (6) Noguera (9), Priorat (14), Ribera d’Ebre (5) i Terra Alta (4)-. Els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant. Es demana a la ciutadania extremar les precaucions en aquest episodi de perill extrem d’incendi, que previsiblement pot arribar al seu punt crític dissabte i allargar-se fins diumenge. És un episodi motivat per un increment de la temperatura i un descens de les humitats relatives especialment greu en aquestes zones.

El nivell 3 del Pla Alfa implica que no es pot fer cap activitat amb risc d’incendi forestal i queden aturats els treballs forestals i la caça en els municipis afectats. S’han suspès a les comarques de ponent, Tarragona i Ebre, 863 autoritzacions que havien estat concedides per demà divendres 12 d’agost.El cos d’Agents Rurals recorda que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències, accidents o inclús per intencionalitat. I demana tenir present que està totalment prohibit fer foc de qualsevol mena, en zones forestals i el seu entorn, així com llençar burilles des del vehicle.Aquest dijous hi ha 23 comarques en nivell 2 de Pla Alfa, amb perill alt o molt alt d’incendi forestal.Protecció Civil de la Generalitat ha posat en fase de Prealerta el Pla d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT i fa una crida a la ciutadania perquè extremi les precaucions per no incrementar el risc d’incendi forestal davant l’avís de calor i l’increment de risc d’incendi especialment aquest divendres i dissabte



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona