Societat

La seguretat a l'aeroport de Reus està "sota mínims", segons els sindicats policials

Els sindicats policials amb major presència a la província de Tarragona han alertat avui que la seguretat a l'aeroport de Reus està "sota mínims", malgrat sospitar que aquestes instal·lacions poden ser un objectiu terrorista.

Portaveus de la Unió Federal de Policia (UFP) i la Confederació Espanyola de Policia (CEP) han afirmat en roda de premsa que, en molts torns, un únic agent de la Policia Nacional cobreix la vigilància del recinte aeroportuari, mentre que "allò ideal seria un mínim de nou o deu efectius".

Aquest cos de seguretat cobreix el pas fronterer i les tasques de seguretat ciutadana, per la qual cosa "en no existir cap control, molts delinqüents, amb reclamacions judicials, vénen fins a Reus només per sortir del país sense ser detectats", han afirmat els sindicats policials.

L'aparcament, tampoc
Tampoc l'aparcament exterior, gratuït, compta amb cap tipus de vigilància, malgrat que l'aeroport de Reus ha passat els últims anys de registrar un tràfic d'uns 150.000 passatgers a l'any a al voltant d'1,5 milions, cosa que representa un increment aproximat del 600 per cent.

Segons el secretari general del CEP a Tarragona, Miguel Ángel Gerona, l'aeroport de Reus, que al juliol de 1996 ja va ser objectiu d'un atemptat de la banda terrorista ETA, que va causar una trentena de ferits, quatre d'ells greus, s'exposa a "un alt risc de patir un altre atemptat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.