Societat

Troben un crani humà a la platja d'Arenys de Mar

Successos

Uns banyistes han localitzat un crani aparentment humà a vint metres de la platja de la Picòrdia d'Arenys de Mar (Maresme). Efectius del grup especial d'activitats subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil treballaven per mirar de localitzar la resta del cos per poder identificar-lo.

La troballa la va fer un nen alemany de vuit anys quan bussejava al costat del seu germà, de 16, a uns vint metres de la platja de la Picòrdia d'Arenys de Mar i a uns tres metres de profunditat.

El crani estava enterrat a la sorra en una zona de la costa davant la qual es troba l'estació de Renfe d'aquesta localitat del Maresme.

Els nois, que efectuen un viatge turístic amb la família, havien fet una parada a Arenys de Mar dins del seu recorregut per la Costa Brava, després d'haver visitat l'Expo de Saragossa.

El pare dels menors va explicar a Efe que no podia creure's aquesta troballa tan macabre: "Ens vam quedar sorpresos, no podíem creure que era una crani d'una persona humana", segons ha comentat.

El nen de vuit anys va ser qui va recollir el crani i el va pujar a la superfície, i van ser uns pescadors que es trobaven a prop, els que els van aconsellar de portar-lo a la seu de Creu Roja.

El socorrista de Creu Roja que va rebre el crani també mostrava la seva sorpresa, i segons va explicar a Efe, la seva primera impressió és que pertanyia a una persona adulta. El fet que li falti un tros de mandíbula i oferís un color verdós evidencia que portava diversos anys al mar, segons va indicar.

La policia científica va ser l'encarregada d'emportar-se el crani per fer les proves pertinents i intentar determinar-ne la identitat.

Fins al lloc es va desplaçar la Guàrdia Civil i agents del Grup d'Activitats Subaquàtiques, que amb l'ajuda d'una llanxa van acordonar la zona on havia aparegut el crani per fer una recerca exhaustiva de més restes humanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.