Societat

Hanoi tanca els cafès al costat del tren pel perill de les ‘selfies’

El carrer per on passa la via s’havia convertit en un punt molt concorregut per turistes que s’hi feien fotos

Abans de la pandèmia les autoritats ja van restringir l’accés a aquest tram d’uns 300 metres, situat al districte d’Hoan Kiem

Les autoritats de Hanoi han anunciat el tancament per motius de seguretat de les populars “cafeteries del tren”, les fileres de cadires i taules situades a la vora de la via i a escassos centímetres dels trens que hi passen, i que fan les delícies dels turistes que busquen fotos impactants per a les xarxes socials.

Segons ha informat aquest dijous el portal VnExpress, el vicepresident del districte d’Hoan Kiem –on està situat el carrer-, Nguyen Anh Quan, ha anunciat que totes les llicències de negocis en edificis d’aquest carrer seran revocades “en un màxim de tres dies” i que col·locaran tanques per evitar que hi entrin els turistes.

El popular carrer s’havia convertit en els últims anys en un dels grans atractius de la capital vietnamita per als turistes, que àvids d’imatges per a xarxes socials com Instagram no es conformaven amb fer-se fotos a la vora de les vies sinó que de vegades posaven fins a segons abans de l’arribada del tren.

Una recerca a Instagram permet veure fotos tant de visitants estrangers com vietnamites al mig de la via i fins i tot un grup de joves asseguts davant d’una tauleta col·locada a la via mentre el tren s’aproxima.

La decisió del tancament s’ha adoptat després que els responsables del servei de ferrocarril vietnamita demanessin a les autoritats de Hanoi que prohibís als turistes fer-se fotos a les vies per evitar accidents.

No és la primera vegada que les autoritats tanquen aquest tram d’uns 300 metres en ple centre de la ciutat. Ja ho van fer a finals del 2019, poc abans de la pandèmia de coronavirus que va obligar Vietnam a tancar-se al turisme internacional durant gairebé dos anys.

La gradual tornada dels turistes des de principis d’aquest any va permetre que reobrís aquest tipus de negocis i que el lloc es tornés a convertir en paratge de moda per fer-se selfies.

El ferrocarril, construït durant la colonització francesa, passa molt a prop de cases i negocis en ciutats com Ho Chi Minh (antiga Saigon), Danang i Hanoi, però només a la capital vietnamita, on el tram és a la zona més turística, s’ha convertit en focus d’atracció dels viatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona
salut

Detecten un centenar de càncers de còlon i recte en deu anys

palamós

Reobren parcialment les dutxes dels equipaments esportius municipals

Gavà
educació

Denuncien més agressions verbals i físiques a docents als centres de Sant Adrià de Besòs

SANT ADRIÀ DEL BESÒS

Diversos municipis del Gironès i la Selva superen els 50 litres de pluja

girona
judicial

Condemnats quatre mossos per detenir il·legalment, vexar i agredir un jove pel toc de queda

BARCELONA

La Generalitat adjudica les obres de construcció del tercer CAP

Castelldefels
VIDRERES

Comencen les obres de millora de la seguretat viària a la C-63

VIDRERES
medi ambient

Catalunya té 122.460 cobertes i teulades de fibrociment, que equivalen a 40 km²

Barcelona