Societat

El Grup Boira es desfà del restaurant que li dona nom

Dilluns serà l’últim dia que obrirà les portes aquest local emblemàtic de Girona, on segons els treballadors s’hi faran reformes, però diverses fonts assenyalen que ja s’ha fet un traspàs

El Boira Restaurant, l’històric i emblemàtic local de la plaça de la Independència de Girona canviarà de mans. Fundat el 1957, ha estat el cor d’un complex empresarial referent de l’hostaleria gironina del qual porta el nom, el Grup Boira, el batec del qual deixarà de funcionar.

Sense cap anunci oficial ni cartell que ho indiqui, els treballadors han confirmat que demà serà l’últim dia que obriran les portes perquè s’hi faran “reformes”. En ser preguntats, la direcció no ha confirmat ni desmentit la notícia però diverses fonts asseguren que l’empresa es desfarà del negoci i que aquest restaurant amb unes vistes envejables al riu Onyar ja ha estat traspassat a un altre grup dedicat a la restauració.

De fet, el Boira no és l’únic restaurant del Grup Boira que ha tancat. La Riba, també ubicat a l’altra cantonada d’aquesta cèntrica plaça i que està especialitzat en cuina japonesa –i, abans, també en la mediterrània–, fa dies que està tancat.

El grup Boira està en fase de reestructuració i mentre sembla que va tancant i traspassant restaurants alhora potencia fermament una altra nineta dels seus ulls, Casamoner, la branca de fleques de les quals ja hi ha 16 botigues, l’última de les quals va obrir a Vulpellac.

Un històric de la ciutat

El Boira, que ocupa l’espai de l’antic bar Gubau a la plaça de la Independència, va ser fundat l’any 1957 pel matrimoni Martí Hugues i Maria Viñas, veïns de Jafre, que van rebatejar el local com a Boira, que era el nom del bar que ja administraven al poble baixempordanès. Van comprar el local per dues-centes cinquanta mil pessetes i va començar com una tasca per, amb els anys, convertir-se en un restaurant i bar de prestigi. Ha canviat de pell diverses vegades i darrerament s’havia dedicat més a servir tapes selectes.

Entre d’altres, el Grup Boira encara regenta bars referencial com l’Arcada, el Royal, el Parc del Migdia o el Núria.

LA DATA

1957
és l’any que es va fundar el Boira, propietat de Martí Hugues i Maria Viñas, ocupant l’espai del bar Gubau


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena