Societat

Mor un jove per ferides d’arma blanca en la segona nit de les festes de la Mercè

Diversos desconeguts han causat destrosses al mobiliari urbà i han comès actes vandàlics als carrers del voltant de la Plaça Espanya

Un jove de 25 anys ha mort apunyalat aquest diumenge a la matinada a Barcelona, segons ha confirmat l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, en una entrevista a Catalunya Ràdio. A l’espera dels resultats de la investigació, Colau ha desvinculat aquests fets dels aldarulls que també s’han produït de matinada als voltants de la Plaça Espanya. Els fets s’han produït a dos quarts de quatre de la matinada entre el carrer Lleida i l’Avinguda del Paral·lel i segons Punsí ha patit una aturada cardíaca i els equips del Sistema d’Emergències Mèdiques no han pogut fer res per salvar-li la vida. Colau també ha confirmat diverses detencions arran dels aldarulls de la matinada.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que “per l’hora i pel lloc” la mort del jove no ha tingut a veure amb els aldarulls que s’han produït després al voltant de la Plaça Espanya quan han finalitzat els concerts i alguns dels assistents es resistien a abandonar la zona i s’han enfrontat amb els cossos policials. No obstant això, ha matisat que la investigació dels Mossos d’Esquadra segueix en curs i que en caldrà esperar els resultats.

Colau també ha condemnat els aldarulls d’aquesta matinada i ha comentat que no han sigut “del nivell de l’any passat”. També ha volgut remarcar que els actes vandàlics han estat comesos per una minoria davant els milers de persones han gaudit de manera cívica.

Els desperfectes s’han concentrat principalment entre Plaça Espanya i la Creu Coberta i un dels comerços més afectats ha estat una carnisseria, que ha patit un saqueig. En aquest sentit, ha avançat que els detinguts estan relacionats amb aquest assalt.

L’alcaldessa s’ha ofert a fer un “acompanyament” als propietaris dels comerços i dels establiments saquejats juntament amb el suport que puguin rebre de les respectives assegurances privades.

Compareixença a les 10.30h

Els tinents d’alcaldia Jordi Martí i Albert Batlle tenen previst atendre els mitjans de comunicació aquest diumenge a dos quarts d’onze de del matí per fer balanç de la segona jornada de la Mercè i oferir més detalls sobre els fets d’aquesta matinada. La compareixença se celebrarà a la Galeria Gòtica de l’Ajuntament de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona