Societat

Sánchez Llibre porta a judici l’Assemblea

Foment va demandar l’ANC per una campanya de consum estratègic

El jutjat mercantil 11 va celebrar ahir al matí la vista de la demanda de Foment del Treball, entitat presidida per l’exdiputat d’Unió Democràtica de Catalunya Josep Sánchez Llibre, contra l’Assemblea Nacional Catalana. El quit de la qüestió és la campanya que l’ANC va posar en marxa el 2018 per contrarestar la marxa d’empreses catalanes, acció animada i emparada pel govern espanyol. La campanya, batejada com Consum estratègic, tenia com objectiu enfortir les empreses catalanes a través de “potenciar el compromís de consumidors i empreses amb la nostra economia sense ingerències polítiques”, segons s’hi deia al seu lloc web.

Al web, i a través d’un cercador, s’hi podien trobar empreses de tots els àmbits que s’havien adherit a la iniciativa i que es comprometien a complir amb els objectius del consum estratègic, responsable i ètic. Enlloc hi havia llistes d’empreses els productes de les quals era preferible consumir o no consumir, sinó les referències d’aquelles que lliurement hi van voler participar.

Contra aquesta iniciativa, la patronal dirigida per Sánchez Llibre va emprendre una doble estratègia. En primer lloc va presentar una denúncia a l’Agència Catalana de la Competència. De Catalunya el tema va viatjar fins a Madrid, i finalment l’autoritat espanyola ho va arxivar.

La segona ofensiva de Foment va consistir a presentar una demanda als jutjats de Barcelona en considerar que l’ANC havia atemptat contra la llei de competència deslleial. Es van demanar unes mesures cautelars, de suspensió de la campanya, i al cap de sis mesos se’ls va concedir, i es va decretar la suspensió de la campanya,

No va ser fins ahir que la demanda va arribar a judici, on l’advocat de Foment va insistir que l’Assemblea promou el boicot a les empreses catalanes i que es forçava aquestes a “adherir-se als principis fonamentals de l’ANC”, utilitzant una terminologia que recorda temps pretèrits.

L’ANC va tornar a insistir ahir, davant de la jutgessa, que mai han promogut cap boicot a empreses del país, i en el cas que la magistrada cregui el contrari, es va aportar una sentència recent del Tribunal Europeu de Drets Humans que determina que el boicot promogut per una entitat privada és un acte de llibertat d’expressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona