Societat

Més diners de la Generalitat a Girona per als sensellar

El 2022 el consistori rep del govern quasi 343.000 euros, més del doble, i en rebrà 1.270.000 entre el 2023 i el 2025

Confia reduir l’efecte crida de La Sopa

En el marc del pla de la Generalitat per a les persones sense llar (2022-2025), l’Ajuntament de Girona rebrà més del triple d’ajut del govern a partir de l’any que ve. Fins l’any passat el consistori rebia 145.000 euros anuals en el marc del contracte programa entre les dues administracions, però aquest any percebrà 342.969,42 euros i, entre el 2023 i el 2025, en rebrà un total d’1.274.443,26, repartits en tres anualitats de 424.814,42.

La regidora de Drets Socials i Cooperació de Girona, Núria Pi (Junts), considera que l’augment de l’aportació és una bona notícia, però ha d’anar acompanyat de subvencions a altres municipis. “Seria una bona notícia que es donessin ajuts a altres municipis perquè així no es mantindria l’efecte crida de La Sopa.”

Casos d’emergència

L’increment d’ajut de la Generalitat, que ara es transferirà a l’Ajuntament en lloc d’anar al Consorci de la Copa, permetrà dotar de més ajuts per a casos d’emergència en l’habitatge, va detallar ahir la regidora.

El consistori s’ha queixat des de fa anys que el centre d’acolliment i serveis socials de la Copa, al Barri Vell, rep persones indigents d’arreu de la demarcació. El desembre del 2021, la Coordinadora d’Organitzacions No Governamentals (ONG) Solidàries de les comarques gironines va recordar l’incompliment d’una llei catalana que obliga els municipis de més de 20.000 habitants a tenir un centre d’acollida per a persones sense sostre.

Justament ahir el personal de La Sopa, les entitats Traçant Camins i Càritas Diocesana de Girona van començar la campanya anual de les persones sense llar. Amb el lema Fora de cobertura volen alertar dels efectes en la salut de les persones que no tenen un sostre.

A l’exterior del centre cívic Pla de Palau, des de diumenge i fins al 6 de novembre, hi ha una exposició de fotografies que ha organitzat el grup de voluntaris Càritas Jove. Des de fa mesos un grup d’una dotzena de persones dediquen els dimarts a acompanyar les persones sense llar i conèixer els llocs on dormen, passegen i fan vida. Segons el recompte municipal fet al maig, 86 persones viuen al carrer a Girona.

LA FRASE

Seria una bona notícia que altres ciutats rebessin més diners i que no hi hagués l’efecte crida a la Sopa
Núria Pi
regidora de drets socials


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia