Societat

Colau: “Seguirem donant suport a la restauració, però no serà a costa del descans dels veïns”

L’alcaldessa Ada Colau ha manifestat aquest dijous que Barcelona ha “liderat” el suport al Gremi de Restauració des de l’esclat de la pandèmia i ha indicat que aquest suport és “indiscutible”. Colau ha replicat així al gremi, que s’ha queixat per la reducció horària de les terrasses en carrers com Enric Granados- i ha fet un advertiment: “Estem a favor de la restauració, li hem donat suport i li continuarem donant suport, però no serà a costa del descans dels veïns”.

L’alcaldessa, que ho ha dit preguntada per aquesta qüestió en roda de premsa, també s’ha pronunciat sobre el fet que un jutjat hagi declarat nul·la una sanció de l’Ajuntament contra Idealista. Colau creu que aquest i altres portals són “corresponsables” d’allò que anuncien. El jutjat conclou que no es pot considerar Idealista com a agent immobiliari segons la Llei d’habitatge i, per tant, no li pot exigir responsabilitat per un anunci que l’Ajuntament va considerar com un cas de racisme immobiliari. Colau ha remarcat que el jutja no qüestiona l’acció municipal i ha matisat que la sanció que el consistori va interposar al portal no s’ha invalidat. En tot cas, està en discussió si un portal d’internet s’ha de fer responsable o no d’un anunci, un debat que ha tancat donant per fet que sí que en són corresponsables. A més, ha avisat que continuaran denunciant les males praxis que detectin.

Avís al Gremi de Restauració

En relació a les queixes del gremi, l’alcaldessa ha reiterat les accions impulsades des de l’Ajuntament per oferir suport a la restauració, com ara l’ampliació extraordinària de les terrasses o la bonificació de la taxa i ha indicat que Barcelona ha estat “generosa”. A més, ha apuntat que amb les darreres normatives municipals les terrasses han crescut a Barcelona. Per tot plegat, veu “infundada” la crítica del gremi i fa una crida a la “corresponsabilitat” amb el descans dels veïns i el compliment de les normatives.

“Primer fem mesures preventives, posem sonòmetres, demanem que es compleixi amb horaris...però si no hem d’actuar per preservar el dret al descans”, ha conclòs.

Preocupació per les drogues al Raval

En la roda de premsa, els mitjans també han demanat a Colau i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per la situació que viu el Raval i l’augment del narcotràfic i el consum de drogues.

Colau ha admès estar preocupada i ha recordat que l’Ajuntament ha reforçat els educadors socials de carrer i també la presència de la Guàrdia Urbana en aquest barri. Amb tot, ha celebrat la cooperació entre el consistori i la Generalitat per fer front a la situació si bé ha apuntat que el problema de fons és el narcotràfic. En aquest sentit, ha apel·lat la col·laboració per “intensificar” la investigació policial per combatre’l.

Al seu torn, Aragonès ha afirmat que la preocupació és “compartida” i ha indicat que la Generalitat està treballant amb Barcelona per reforçar les mesures de seguretat però també per atacar les xarxes de narcotràfic. En aquest sentit, ha situat com a element clau la participació dels Mossos en els organismes de cooperació a nivell policial des del punt de vista europeu i global.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia