Societat

LiberPress premia la defensa de la llibertat a l’Iran

Kianoush Ramezani i el Bahá’í Institute for Higher Education van ser guardonats ahir a l’Auditori de Girona

L’artista, dibuixant i activista iranià exiliat a París Kianoush Ramezani i la comunitat religiosa minoritària Bahá’í Institute for Higher Education van ser guardonats amb el LiberPress 2022 en la gala celebrada ahir al vespre a l’Auditori de Girona, organitzada conjuntament per la Diputació de Girona i l’Associació LiberPress; una edició que aquest any s’ha dedicat a la cultura de la pau i als valors que s’hi vinculen (justícia, llibertat, igualtat social i diàleg) i que també ha reconegut la tasca i la trajectòria de Manuela Carmena, de l’arqueòleg i pensador Eudald Carbonell, del cantautor Francesc Pi de la Serra, de l’escriptora Kim Thúy, de la poetessa Gioconda Belli, de la revista Cahiers de Cinema i del programa Ödos.

Ramezani va rebre el premi per la seva valentia i decisió a l’hora de denunciar els fonamentalismes religiosos i els totalitarismes, i també per la defensa de les dones i les seves llibertats. També l’ha merescut, com va destacar Carles McCragh, president de LiberPress, “per dibuixar totes aquestes disbauxes, les injustícies i crueltats, i fer-ho amb enginy, duresa i mordacitat; perquè amb llapis i tintes pot omplir de colors i tendresa un món que malauradament els tirans i els imbècils ens mostren només en blanc i negre, i massa sovint també amb el roig de la sang”.

Pel que fa al Bahá’í Institute, una comunitat religiosa minoritària a l’Iran que va ser víctima, i encara ho és, de genocidi pel fet de no ser musulmana, el reconeixement que se li fa és per la seva imaginació, tenacitat i esforç; per la seva lluita per la igualtat entre homes i dones, “per ser una institució cabdal en una comunitat que no creu en la violència i sí en l’ensenyament universal”.

Manuela Carmena (LiberPress Catalunya) no va poder assistir a l’acte per un problema de salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera