Societat

LiberPress premia la defensa de la llibertat a l’Iran

Kianoush Ramezani i el Bahá’í Institute for Higher Education van ser guardonats ahir a l’Auditori de Girona

L’artista, dibuixant i activista iranià exiliat a París Kianoush Ramezani i la comunitat religiosa minoritària Bahá’í Institute for Higher Education van ser guardonats amb el LiberPress 2022 en la gala celebrada ahir al vespre a l’Auditori de Girona, organitzada conjuntament per la Diputació de Girona i l’Associació LiberPress; una edició que aquest any s’ha dedicat a la cultura de la pau i als valors que s’hi vinculen (justícia, llibertat, igualtat social i diàleg) i que també ha reconegut la tasca i la trajectòria de Manuela Carmena, de l’arqueòleg i pensador Eudald Carbonell, del cantautor Francesc Pi de la Serra, de l’escriptora Kim Thúy, de la poetessa Gioconda Belli, de la revista Cahiers de Cinema i del programa Ödos.

Ramezani va rebre el premi per la seva valentia i decisió a l’hora de denunciar els fonamentalismes religiosos i els totalitarismes, i també per la defensa de les dones i les seves llibertats. També l’ha merescut, com va destacar Carles McCragh, president de LiberPress, “per dibuixar totes aquestes disbauxes, les injustícies i crueltats, i fer-ho amb enginy, duresa i mordacitat; perquè amb llapis i tintes pot omplir de colors i tendresa un món que malauradament els tirans i els imbècils ens mostren només en blanc i negre, i massa sovint també amb el roig de la sang”.

Pel que fa al Bahá’í Institute, una comunitat religiosa minoritària a l’Iran que va ser víctima, i encara ho és, de genocidi pel fet de no ser musulmana, el reconeixement que se li fa és per la seva imaginació, tenacitat i esforç; per la seva lluita per la igualtat entre homes i dones, “per ser una institució cabdal en una comunitat que no creu en la violència i sí en l’ensenyament universal”.

Manuela Carmena (LiberPress Catalunya) no va poder assistir a l’acte per un problema de salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia