Societat

Tots Sants a Girona: quan els quadres atrauen cap al Barri Vell

La Fira del Dibuix i la Pintura atreu milers de visitants al centre de la ciutat, en la jornada més artística de Sant Narcís

La descentralització de la festa du un espectacle de circ al barri de Germans Sàbat al migdia

L’olor de castanya a dos quarts d’11 del matí ja es percep a tocar de la plaça Independència. Són Fires de Sant Narcís –acaben diumenge– i és una jornada gran a Girona. L’edició número 57 de la Fira del Dibuix i la Pintura va aplegar ahir milers de visitants a la plaça del Vi i als carrers dels voltants. La jornada més artística de Sant Narcís manté tota l’energia, amb castanyes, moniatos i visitants amb xancletes.

Enric Colldecarrera fa deu anys que ve a la Fira del Dibuix i la Pintura de Girona, que organitza la Fundació Les Voltes. “És la més important que faig”, explica cap a dos quarts de 2 del migdia. És d’Olot i fa pintura abstracta de gran format. Ha vingut aviat amb làmines i quadres grossos. La fira de Tots Sants a Girona està ben organitzada –comenta– i una bona venda li compensa el fet d’haver arribat a les 6 del matí per dur tot el material i estar-se a Girona més de dotze hores.

L’Enric és a la pujada Pont de Pedra, que és, juntament amb la rambla Llibertat, la rambla Verdaguer, la plaça Catalunya i la plaça del Vi, on es concentren els artistes del pinzell, el traç i el color. Marc Torrent (@marctorrentsala) fa pintura figurativa, molt realista. És al bell mig de la plaça del Vi i molts visitants se li acosten. Torrent és de l’Escala (Alt Empordà), però està establert a Girona. La fira li permet donar-se a conèixer. Explica que ja li han fet encàrrecs i que d’11 a 12 ha tingut feina a atendre el públic.

Blocs i ciclistes

A finals del 2022 i havent superat gairebé la pandèmia de la covid, hi ha coses que es mantenen i d’altres que han canviat. A l’avinguda Ramon Folch, hi ha parades d’alimentació, però amb la novetat que blocs de formigó impedeixen que vehicles rodats hi puguin pujar.

Estant al Barri Vell de Girona, és habitual veure ciclistes, molt ciclistes. En funció del carrer, poden anar pedalant, com sempre. Però a dos quarts de 12 del migdia un grup de tres corredors ha de fer el recorregut a peu pel carrer Santa Clara, carretejant la bici. Sense voler ser una anàlisi científica, hi ha més gent a Santa Clara, on hi ha botigues obertes, que a la plaça Independència, on una ciclista fa cops de pedal sobre les llambordes a quarts de dues del migdia.

Hi ha parades d’artesania, de brocanters i d’alimentació al carrer Ballesteries – ara amb un forat a la via pública perquè han descobert restes romanes–, a l’avinguda Sant Francesc, a la plaça de Sant Feliu i a la plaça U d’Octubre.

És el segon any que hi ha aquesta ubicació. Abans les parades de la fira mercat d’artesania eren al carrer Ciutadans, que ha perdut encant. Una dona que regenta una botiga de joies i bijuteria és pessimista. “El lloc [la plaça U d’Octubre] em sembla molt malament.” Són un quart d’11.

La voluntat de l’Ajuntament de descentralitzar la festa du un espectacle de circ al barri de Germans Sàbat. A les 12 del migdia, Mr Alret, de la companyia Moi Jordana, comença a fer riure petits i grans. D’una maleta apareixen boles, bitlles, un barret i un acordió... En el dia de record als difunts, també és bo passar-ho bé.

LA XIFRA

57
edicions
acumula la Fira del Dibuix i la Pintura de Girona. Ahir, diada de Tots Sants, hi havia més de 100 expositors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva