Societat

societat

‘Cartes d’amor a una musa’, d’Emma Summerton, el calendari Pirelli 2023

‘Cartes d’amor a una musa’, el calendari Pirelli 2023 realitzat per Emma Summerton, s’ha presentat avui a Milà, al Museu d’Art Contemporani Pirelli Hangar Bicocca. La fotògrafa australiana ha dedicat la 49ª edició d’aquest icònic calendari a les seves muses, a les nombroses dones que han inspirat i guiat el seu camí en les seves decisions com a artista i com a persona. Les fotografies, molt sofisticades, no tenen res a veure amb els històrics calendaris Pirelli on a cada pàgina de cada mes de l’any hi sortia una model mig nua. Les coses avui han canviat i la prova és que la fotògrafa del calendari és una dona.

Des de la primera edició del calendari Pirelli, el 1964, i fins avui, Emma Summerton és la cinquena dona en firmar aquest treball, que any rere any és esperat a tot el món. Abans que ella ho van fer Sarah Moon, en el 1972, Joyce Tenenson, el 1989, Inez Van Lamsveerd, el 2007 i Annie Leibovitz els aanys 2000i 2016.

“Per al calendari he volgut tornar a l’arrel etimològica de la paraula musa que, en el seu origen representava al propi artista buscant inspiració”, ha explicat Emma Summerton durant la presentació a Milpa. Ha afirmat que li fascinen “les dones que fan coses extraordinàries i creatives, dones que m’han inspirat al llarg de la meva carrera i la meva vida, entre les quals, la meva mare”.

El calendari Pirelli 2023 compta amb 28 fotografies de 14 models, entre les quals hi ha Guinevere Van Seenus, model i fotògrafa, Lauren Wasser, model i atleta, Ashley Graham, model i activista en favor de la “positivitat corpora”, i Precious Lee, model i escriptora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia