Societat

Llibertat amb càrrecs per al conductor begut que ha causat la 10a mort a la carretera de la Setmana Santa

El conductor causant de la desena mort de la Setmana Santa a la carretera ha quedat en llibertat provisional amb càrrecs per ordre del jutge de guàrdia de Granollers, que li ha retirat el carnet de conduir com a mesura cautelar. També s'haurà de presentar al jutjat cada quinze dies.

La decisió contrasta amb la presa pels jutges de guàrdia de Girona i de Reus a principi de setmana: tots dos van enviar a la presó dos conductors que havien provocats accidents mortals el cap de setmana passat.

Els Mossos atribueixen al conductor que ara ha quedat en llibertat quatre delictes: homicidi imprudent, lesions imprudents, conducció sota els efectes de l'alcohol i la negativa a sotmetre's al drogotest.

L'implicat es diu Sergi A. L., té 33 anys i és veí de Llinars del Vallès (Vallès Oriental). Conduïa el cotxe accidentat i ha estat l'únic de resultar il·lès. Segons dades oficials dels Mossos, el vehicle que portava Sergi A. L. ha sortit de la via, la C-35, a Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental) poc abans de les quatre de la matinada. El cotxe ha bolcat i hi ha mort el copilot, un noi de 28 anys de Sant Antoni de Vilamajor. Els ocupants dels seients del darrere han quedat ferits greument i un d'ells està en estar crític.

Quan la patrulla ha arribat al lloc dels fets ha observat senyals a la carretera que indicaven que el cotxe circulava amb excés de velocitat i el conductor presentava símptomes d'anar begut. Li han fet la prova d'alcoholèmia i el resultat ha indicat que portava a la sang una taxa de 0,96 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, gairebé quatre vegades el 0,25 permès.

El jove ha estat detingut i un cop a la comissaria s'ha negat a sotmetre's a la prova que revela si els conductors han consumit altres drogues, a més de l'alcohol. Ell mateix ha admès als agents que n'havia pres, segons fonts dels Mossos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.