Societat

Els sindicats de Nylstar desconvoquen la concentració prevista per dijous

Ha proposat a la direcció trobar-se dilluns vinent per explorar alternatives de futur

Els sindicats de Blanes han desconvocat la concentració prevista per demà dijous. Després que aquest dimarts la direcció de Nylstar Blanes va comunicar al Comitè d’Empresa i al Departament de Treball la retirada de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que hagués significat l’acomiadament de 24 treballadors, aquest matí la part social s’ha reunit per analitzar aquest canvi d’escenari. En aquest sentit, s’ha valorat positivament la voluntat expressada per la direcció d’explorar altres possibilitats que puguin donar solució a l’actual situació.

Davant la retirada de l’empresa de la mesura d’extinció de contractes, els sindicats han retirat la concentració que havien convocat per demà dijous, 12 de gener, a les 12 del migdia, davant la porta de la fàbrica. Mitjançant un comunicat de premsa, ha avançat la seva voluntat d’obrir un diàleg amb la direcció per explorar aquestes alternatives, i ha proposat a l’empresa trobar-se el proper dilluns, 16 de gener.

D’altra banda, els sindicats estan citats a una compareixença al Parlament de Catalunya que tindrà lloc el dijous de la setmana vinent, 19 de gener, en seu parlamentària per cercar alternatives al projecte industrial de l’empresa. D’igual manera, han recordat que a aquesta compareixença també està convocat l’accionista de l’empresa, Alfons Cirera.

En definitiva, la part social ha explicat que creu en la viabilitat de l’empresa i confia que, conjuntament amb l’administració i explorant les possibilitats que puguin aportar-se des del Pla Nacional per a la Indústria, es concretin mesures per a la continuïtat d’una factoria centenària i capdavantera en el sector. Per últim, ha agraït a la totalitat de la plantilla Nylstar el suport rebut a l’acció sindical realitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona