Societat

Denuncien un nou cas de vexacions a YouTube

Els Mossos d’Esquadra i la policia local de Palafrugell han posat en coneixement del jutjat de guàrdia les vexacions a un discapacitat psíquic d’aquest municipi del Baix Empordà gravades amb un telèfon mòbil i difoses a través de YouTube. La família d’A.M. va presentar la denúncia després que el rector de Palafrugell, Martirià Brugada, posés en coneixement dels cossos policials el descobriment que un jove de la parròquia havia fet en el famós portal de vídeos.
La policia local de Palafrugell va ser l’encarregada de comunicar a la família el descobriment de tres vídeos, penjats a la xarxa des del febrer passat, en què un jove –que té el sobrenom de Merchero com a usuari de YouTube– grava a la víctima amb un telèfon mòbil mentre ell i uns amics la insulten. Després de comprovar el contingut de les imatges, Brugada es va decidir a actuar perquè “totes les persones es mereixen un respecte i de la mateixa manera que aquests joves fan això poden anar més enllà”, va assegurar.

La família d’A.M. va decidir dijous al matí presentar denúncia i els Mossos van elaborar un atestat per un presumpte delicte de vexacions. Des del jutjat, també s’instarà YouTube a retirar les imatges.

Aquest és el segon cas de vexacions a un discapacitat psíquic resident a Catalunya i difoses a través d’internet en què es coneix una actuació policial. Els Mossos van detenir el 27 de març tres joves de Martorell per penjar a YouTube fins a vuit vídeos en què es burlaven d’un altre veí de la localitat a qui oferien droga a canvi de trencar rajoles amb el cap. Paral·lelament a les detencions, els Mossos també van instar el proveïdor de serveis d’internet a retirar les imatges. “Inicialment es va fer, però després altres usuaris del portal les han tornat a penjar”, va dir una portaveu del cos policial.

Unes 4.000 visites
Segons fonts de la investigació, els vídeos de Martorell es van visualitzar fins a 4.000 vegades. De moment, els del Palafrugell no superen les 800 visites.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MOBILITAT

Trànsit reposarà radars vandalitzats, entre altres un que no vol Santa Cristina

SANTA CRISTINA D’ARO
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

canvi climàtic

Onades de calor extrem arreu del món

barcelona