Societat

Nova protesta de mestres i sanitaris: “Més diners als serveis públics i no al Quart Cinturó”

Unes 300 persones es concentren a la plaça de Sant Jaume després de la vaga de metges i d’educació

Sanitaris, professors, estudiants i pensionistes han protagonitzat aquest dissabte una nova jornada de protesta per culminar la setmana de vaga de metges i sector educatiu. Unes 300 persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar uns “serveis públics de qualitat” i millores en les condicions laborals de col·lectius menys visibles com les infermeres o els tècnics especialistes d’educació especial. “Calen més diners als serveis públics i no al Hard Rock o al Quart Cinturó”, ha etzibat el representant de la CGT Ensenyament, Pedro Mercader. “Nosaltres seguirem lluitant perquè els diners de tots vagin al benestar de tothom i no cap a infraestructures que no demana ningú”, ha continuat Mercader.

“Cal dir al govern que, si s’anomena d’esquerres, ha de prioritzar drets socials i no casinos i autopistes”, ha sentenciat el representant de la CGT Ensenyament, que ha estat acompanyat per la portaveu d’USTEC-STEs, Iolanda Segura. “La concentració d’avui dissabte és per poder donar cabuda a tota la gent que va fer serveis mínims durant la vaga i a col·lectius minimitzats”, ha volgut deixar clar Segura, que ha qualificat de “realment positiva” la setmana de vaga i mobilitzacions conjuntes amb els treballadors de la Salut. “Fer-ho junts és un clar missatge de defensa dels serveis públics i dona més força a la reivindicació”, ha reconegut la portaveu d’ USTEC-STEs .

Segura ha continuat reclamant a la Generalitat una major inversió en educació i ha descartat acceptar “més imposicions” per part de la conselleria liderada per Josep Gonzàlez-Cambray. “El principal escull és la manca de voluntat per acceptar unes propostes que en cost pressupostari és ínfim: les dues hores lectives de reducció dels majors de 55 anys, el calendari escolar i l’estabilització d’interins”, ha enumerat la portaveu d’USTEC-STEs. “És només una qüestió de voluntat política i no pressupostària”, ha insistit Segura, que ha posat l’accent en la nova “imposició del calendari”. “Diuen que volen negociar, però ja estan limitant els termes de la negociació”, ha retret la portaveu d’USTEC-STes.

“No es poden resoldres els problemes de la sanitat pactant amb un sol col·lectiu”

“Volen avançar el curs? Estem disposats a fer la passa, però cal escoltar la part social i decidir conjuntament el dia”, ha recalcat Segura. A banda dels professors, la concentració de la plaça de Sant Jaume també ha comptat amb la presència d’Infermeres de Catalunya, el sindicat de tècnics d’infermeria SAE, membres de la Marea Blanca, el Sindicat d’Estudiants, representants de les plataformes d’interins i pensionistes. L’auxiliar d’infermeria i delegada de CATAC, Anna Alcalà, ha estat clara i s’ha dirigit al conseller de Salut, Manel Balcells. “No es poden arreglar els problemes de la sanitat catalana pactant solament amb un sol col·lectiu, el dels metges, i deixant de banda la resta de categories”, ha advertit Alcalà.

“Si preteneu tancar aquest conflicte d’aquesta manera, ens tindreu al carrer, mobilitzats i fent les vagues que calguin”, ha conclòs la també integrant de la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona